Jos pomon sukulainen - puoliso, lapsi, jne - työskentelee rivityöntekijänä samassa organisaatiossa pomon kanssa, ongelmia saattaa syntyä.
Jos pomo on kiusaajatyyppi, ilmapiiri menee todella rajuksi ja absurdiksi, sillä sukulaiset saavat idoliltaan tiedotamattomat valtuudet ja käytöstavat jatkaa kiusaamista siitä, mihin pomo jäi.
Toinen sosiaalista jäykkyyttä lisää pulma on epäilys nomaalien keskustelujen kulkeutumisesta pomon korviin. Se saattaa kalvaa mieltä kuin rutto. Muilta työntekijöillä puhumisen itsekontrolli lisääntyy. Pahimmassa tapauksessa voi joku unohtaa sukulaisen läsnäolon ja joutuu myöhemmin kärismään suorapuheisuudestaan.
Tämä pitäisi pomojen muistaa, kun he palkaavat sukulaisiaan yksikköihinsä.
27.8.2013
Ehkä jotkut ovat havainneet, kuinka HS:n nykyinen pilapiirtäjä Ville Ranta ja hänen edeltäjänsä Kari Suomalainen poikkeavat pilapiirroksiensa ilmaisutyyleiltään kuin yö ja päivä. Suomalainen oli viivan mestari Rannan ollessa viivajoukon tulkki. Tällainen asetelma esiintyy myös monessa muussa taiteen lajissa kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Kalle Päätalo oli yksinkertaisen tapahtumien moniselitteisen ja monimutkaisen kuvaamisen lyömätön kingi, kun taas Antti Tuuri niukkasanaisen kirjoittamisen prototyyppi, aivan kuin ihailemani Albert Camus, esimerkiksi Rutto romanissaan. En haluasi asua missään nimessä Rutossa kuvatussa afrikkalaisessa kaupungissa. Reidar Säreistöniemi oli Lapin värien ponnekas airut norjalaisen Edvard Munchin taulujen tihkuessa Huuto taulussa kammottavan pelottavaa pohjattomuuden tuskaa. Mennään takaisin Ville Rantaan. Hänen vertaamisensa Kari Suomalaiseen ei tee oikeutta Villelle, sillä Kari Suomalaisen aikaan painetulla lehdellä ja tässä tapauk...
Kommentit
Lähetä kommentti