167. Ääretön
Ict:n lapsen kengissä osoittaa myös se, ettei se kykene laskemaan yhteen nollan ja yhden välissä olevia reaalilukuja. Tämä ongelma heijastelee puolestaan ihmisen kykyä käsittää äärettömyyttä, sillä jos yhden ja nollan välistä vähennetään äärettömän monta lukua, välille jää vielä äärettömän monta lukua.
Ääretön sanaa käytetäänkin arkikielessä kuin pöytäsuolaa, vaikkei kukaan tiedä mitä se tarkoittaa.
Äärettömyyskäsitteen mysteerillä saattaa olla yhteys kaikenkattavalle teorialle, joka selittäisi kaikki avaruuden ilmiöt. Jos tällainen teoria keksitään, silloin olisivat it:lle edellytykset toimia maailman herrana.
Ehkä jotkut ovat havainneet, kuinka HS:n nykyinen pilapiirtäjä Ville Ranta ja hänen edeltäjänsä Kari Suomalainen poikkeavat pilapiirroksiensa ilmaisutyyleiltään kuin yö ja päivä. Suomalainen oli viivan mestari Rannan ollessa viivajoukon tulkki. Tällainen asetelma esiintyy myös monessa muussa taiteen lajissa kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Kalle Päätalo oli yksinkertaisen tapahtumien moniselitteisen ja monimutkaisen kuvaamisen lyömätön kingi, kun taas Antti Tuuri niukkasanaisen kirjoittamisen prototyyppi, aivan kuin ihailemani Albert Camus, esimerkiksi Rutto romanissaan. En haluasi asua missään nimessä Rutossa kuvatussa afrikkalaisessa kaupungissa. Reidar Säreistöniemi oli Lapin värien ponnekas airut norjalaisen Edvard Munchin taulujen tihkuessa Huuto taulussa kammottavan pelottavaa pohjattomuuden tuskaa. Mennään takaisin Ville Rantaan. Hänen vertaamisensa Kari Suomalaiseen ei tee oikeutta Villelle, sillä Kari Suomalaisen aikaan painetulla lehdellä ja tässä tapauk...
Kommentit
Lähetä kommentti