Yksi käytännön ratkaisu Vuokolan kysymykseen, cio:stako sosiologi, on löytää yrityksen sisältä johtoryhmätason henkilö, joka hallitsee bisneksen teon ja samalla ymmärtää it:n hyödyntämismahdollisuudet bisneksessä, johtamisessa ja yrityksen erilaisissa työyhteisöissä.
Käytännön havaintojen mukaan it-enkelin työn onnistumisessa korostuvat ennen kaikkea hänen sosiaaliset taitonsa. Tällöin it-enkeli ja cio muodostavat työparin, jossa voivat yhdistyä Vuokolan peräänkuuluttamat laaja-alaiset strategiset taidot, joiden avulla it:n hyödyntäminen saa yrityksessä konkreettiset merkitykset eikä huuhtoudu vuoroveden lailla pois odottamaan uusia aaltoja.
Jos yrityksessä ei ole luontevaa kandidaattia it-enkeliksi, häntä ei kannata alkaa tekemällä tehdä, sillä käytännön realiteettien kannalta henkilö joko on, tai eli ole it-enkeli. Loistavaa olisi, jos hän löytyisi johtoryhmästä.
personal.inet.fi/koti/pekka.huttunen
19.4.2007
Ehkä jotkut ovat havainneet, kuinka HS:n nykyinen pilapiirtäjä Ville Ranta ja hänen edeltäjänsä Kari Suomalainen poikkeavat pilapiirroksiensa ilmaisutyyleiltään kuin yö ja päivä. Suomalainen oli viivan mestari Rannan ollessa viivajoukon tulkki. Tällainen asetelma esiintyy myös monessa muussa taiteen lajissa kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Kalle Päätalo oli yksinkertaisen tapahtumien moniselitteisen ja monimutkaisen kuvaamisen lyömätön kingi, kun taas Antti Tuuri niukkasanaisen kirjoittamisen prototyyppi, aivan kuin ihailemani Albert Camus, esimerkiksi Rutto romanissaan. En haluasi asua missään nimessä Rutossa kuvatussa afrikkalaisessa kaupungissa. Reidar Säreistöniemi oli Lapin värien ponnekas airut norjalaisen Edvard Munchin taulujen tihkuessa Huuto taulussa kammottavan pelottavaa pohjattomuuden tuskaa. Mennään takaisin Ville Rantaan. Hänen vertaamisensa Kari Suomalaiseen ei tee oikeutta Villelle, sillä Kari Suomalaisen aikaan painetulla lehdellä ja tässä tapauk...
Kommentit
Lähetä kommentti