Johtoryhmän kokouksen jäljiltä punakka hankepäällikkö alkoi lähes luennoida iltapäiväruuhkaisessa kahviossa: "Ainakin opimme sen, että kahden toimintakulttuurin yhteen nivominen on vaikeaa, vanhaa järjestelmää ei kannata vain siirtää uuteen tekniikkaan, ylätason koordinaation täytyy olla vahva, tilaaja ja toimittaja puhuvat eri kieltä." Hän oli vielä sanomaisillaan, että johdon pitää sitoutua, mutta huomattuaan lehtitelinettä selaavan hahmon vaikeni.
Hankepäällikön listan asiat ovat jo vuosikymmeniä tunnettu, mutta tämä ei poista sitä toisasiaa, että johdon koulutuksessa on yhä uudelleen ja uudelleen otettava hankepäällikön kokemukset esille ja siirrettävä opit uusille sukupolville.
Lista puhuu myös vahvasti henkilöjohtamisen kehittämisen puolesta. Henkilöjohtamista voidaan verrata musiikkiin. Niillä joilla on musiikkikorvaa, aavistavat musiikkia kuunnellessaan, mitä sävelkulkuja seuraavaksi voi tulla ja mitä varmasti ei tule, koska kuultu ei silloin enää olisi musiikkia. Henkilöt, jolla ei ole henkilöjohtamisen musiikkikorvaa, viheltelevät johtamisessaan mitä sattuu.
Musiikkikorvaa voidaan kehittää kuuntelemalla ja soittamalla, johtamista opiskelemalla ja harjoittelema. Niiden, joilta puuttuu henkilöjohtamisen musiikkikorva, ei pitäisi johtaa. Tästä syystä asiat yleensä menevät pieleen.
5.4.2008
Ehkä jotkut ovat havainneet, kuinka HS:n nykyinen pilapiirtäjä Ville Ranta ja hänen edeltäjänsä Kari Suomalainen poikkeavat pilapiirroksiensa ilmaisutyyleiltään kuin yö ja päivä. Suomalainen oli viivan mestari Rannan ollessa viivajoukon tulkki. Tällainen asetelma esiintyy myös monessa muussa taiteen lajissa kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Kalle Päätalo oli yksinkertaisen tapahtumien moniselitteisen ja monimutkaisen kuvaamisen lyömätön kingi, kun taas Antti Tuuri niukkasanaisen kirjoittamisen prototyyppi, aivan kuin ihailemani Albert Camus, esimerkiksi Rutto romanissaan. En haluasi asua missään nimessä Rutossa kuvatussa afrikkalaisessa kaupungissa. Reidar Säreistöniemi oli Lapin värien ponnekas airut norjalaisen Edvard Munchin taulujen tihkuessa Huuto taulussa kammottavan pelottavaa pohjattomuuden tuskaa. Mennään takaisin Ville Rantaan. Hänen vertaamisensa Kari Suomalaiseen ei tee oikeutta Villelle, sillä Kari Suomalaisen aikaan painetulla lehdellä ja tässä tapauk...
Kommentit
Lähetä kommentti