1.Katainen: ”Joudutaan 450 miljoonan euron leikkauksiin, jos mediamaksu rahoitetaan valtion budjetista”. Ei jouduta, sillä kyse on julkisen rahan siirtämisestä taskusta toiseen. Uutta rahaa tarvitaan arvonlisäveron verran.
2.Linde’n: ”Jos mediamaksu rahoitetaan budjetista, Yle tarvitsee ulkopuolisen valvontaelimen”. Ei tarvitse. Mikään julkinen organisaation ei tarvitse ulkopuolista valvojaa, etenkään kilpailijoiden muodostamaa valvontaelintä. Ei Yle eikä Suomen Pankki. Normaalit hallintoelimet riittävät.
3.Heinäluoma ja Pentikäinen: ”Jos mediamaksu rahoitetaan budjetista, rahoituksen jatkuvuus ei ole turvattu”. On turvattu, sillä jokaisen tärkeän julkisten organisaatioiden jatkuvuus täytyy olla budjetissa turvattu riippumatta poliittisista suhdanteista, vaikkei se jokaista tahoja miellytäkään.
19.3.2010
Ehkä jotkut ovat havainneet, kuinka HS:n nykyinen pilapiirtäjä Ville Ranta ja hänen edeltäjänsä Kari Suomalainen poikkeavat pilapiirroksiensa ilmaisutyyleiltään kuin yö ja päivä. Suomalainen oli viivan mestari Rannan ollessa viivajoukon tulkki. Tällainen asetelma esiintyy myös monessa muussa taiteen lajissa kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Kalle Päätalo oli yksinkertaisen tapahtumien moniselitteisen ja monimutkaisen kuvaamisen lyömätön kingi, kun taas Antti Tuuri niukkasanaisen kirjoittamisen prototyyppi, aivan kuin ihailemani Albert Camus, esimerkiksi Rutto romanissaan. En haluasi asua missään nimessä Rutossa kuvatussa afrikkalaisessa kaupungissa. Reidar Säreistöniemi oli Lapin värien ponnekas airut norjalaisen Edvard Munchin taulujen tihkuessa Huuto taulussa kammottavan pelottavaa pohjattomuuden tuskaa. Mennään takaisin Ville Rantaan. Hänen vertaamisensa Kari Suomalaiseen ei tee oikeutta Villelle, sillä Kari Suomalaisen aikaan painetulla lehdellä ja tässä tapauk...
Kommentit
Lähetä kommentti