Siirry pääsisältöön


2831.Hyvinvointialueen onnistuminen kiinni ict-synkronoinnnista ja yhtenäisen toimintakulttuurin omaksumisesta

Ylen eilisessä kuntavaalikeskustelussa oli kautta linjan asiallinen ja kohtuullisesti eteenpäin päin rullaava aivojumppaa. Tähän vaikutti myös Ylen  toimittajan Pirjo Auvisen pitkä kokemus erityisesti kuntataloudesta. Kukin puolue oli lähettänyt keskusteluun puheenjohtajansa tai tämän varahenkilön. 

Harkimo katsoi parhaaksi aloittaa puheenvuoronsa normaalilla retoriikallaan. -Tässä ei ole mitään järkeä rakentaa joka kuntaan terveysasema. - Norjassa on perhelääkäri ja lääkäri ottaa hoitaakseen noin 700 potilasta. Harkimo sai esitykselleen kannatusta ja monet päät nyökkäilivät.  Keskustan Lohi painotti moneen kertaan lähipalvelujen tarvetta niin pitkälle, että lähipalvelussa on huone, jossa potilas ja lääkäri voivat tavata. -Jopa nyt jotain, huudahti takarivi. -Tässä kohtaa Harkimo nosti toisen puolen kulmakarvoistaan aivan, kuin olisi unohtanut jotakin. Perussuomalaisten jykevä edustaja Jani Mäkelä ei kannattanut maahanmuuttotaustaisten värväämistä apuhoitajaksi, ei oikeastaan mihinkään tehtävän. -Ei ne opi suomenkieltä.

Päivi Räsäsen pitkä alustus käynneistään kotona potilaan luona oli virkistävää kuultavaa siihen asti, kunnes selostuksen monipolvisuus ja vähän väliä sivuraiteille poikkeaminen saivat mielenkiinnon laantumaan. Kokoomuksen Mykkänen pelkäsi kuin ruttoa, että lausuisi vahingossa Sari Sairaanhoitajasta jotakin. Kataisen aimmat hörhöilyt Sarin Sairaanhoitajan palkankorotukista ovat vielä kansan mielissä. Mykkänen korosti jo viidennen kerran, että me poliitikot emme puutu palkkakysymyksiin. Tämä on lopullinen linjaus. - No miten saame hoitajia alalle, kysyi jo vähän kimmastut Harkimo? Lohi latasi heti. -Meidän pitää kaikin keinoin parantaa työviihtyvyyttä, jaksamista ja ennen kaikkea johtamista. –  Kyllä, kyllä, kaikui monen suusta.

Seuraavaksi vihreiden Harjanne oli hyvällä muistipäällä. Hän toi koulupoikamaisesti esiin suomen vanhusten kiihtyvästi kasvavan määrän ja oli jo sanomaisillaan, vanhukset ovat meidän sisäinen voimavaara.., mutta  kokoomuksen  Mykkänen potkasi Harjannetta sääsääreen.

Harkimo ei taaskaan ymmärtänyt. - Meillä on yksityisellä sektorilla liki 10000 sotealan ammattilaista. – Miksemme ota heitä mukaan talkoisiin? Tämä upposi Saramoon, kuin puolueen nuorisokotkien hulluttelu nuotiotulilla. Niinpä Saramo leiskautti. – Meillä oli Puhilaisia ja Mehiläisiä tuottamassa työviihtyvyyttä, mutta  paskaa tuli vuoteille ja ikkunoista vain pimeää sekä pohattojen voitot menivät piiloon paratiisisaarille. Jaa..kateutta, Harkimo ärjäisi. – Älä ole kateelinen, aläkä tuo tähän keskusteluun kommunistisen järjestelmän hämärä kotkotuksia, vaan kerro, miten siinä todellisuudessa kävi. Saramo yritti jatkaa keskustelua hyvinvointialueen veroasialla, mutta perussuomalaisten Jani Mäkelä oli aivan tuohtunut. – Tämä kepun keputusta. - Aina kun tulee tilapäinen uusi vero, ja se jää pysyväksi. - Isosäni jankuttaa minulle jatkuvasti tätä totuutta, kun kommunisti liikenneministeri, oliko se Aalto, määräsi 1973 tilapäisen ylimäärisen autoveron 150 markkaa. Vero on voimassa vieläkin.

Lindman yritti koota keskustelua kasaan. - Meillä tulee olemaan yleisen työvoimapuolan osana ankara hoitajapulaa, etenkin vanhushoidossa. Lindmanin olisi pitänyt jatkaa, että Suomi on muihin Pohjoismaihin verrattuna paljon köyhempi maa niin taloudessa kuin väestörakenteessa. Jos keskuuteemme ei synny nuoria, älykkäitä ja raivopäisiä yrittäjiä, jatkamme tasaisen tahdin elintason hiipumista, mutta se mikä meille tässä tahdissa jää käteen, on kultaakin kalliimpi.  Meillä on rauhallinen hyvä maa, joka elää omalla meille luonteenomaisella tahdilla. Siksi maassamme on hyvä ja turvallista elää.

RKP:n Adelcrceutz esitti tasapainoisimman esityksen ja  hahmottamalla tulevia uhkia. Hän piti vaikeana ja paljon työtä ja aikaa vievänä muovata sekakuktturellisesta soteammttialaista hyvinvointialueiden yhteneiskultturi. Siihen menee 20 vuotta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *