Siirry pääsisältöön


2691. Taideteoksen olemassa olo on hyvin kyseenalainen asia

Olen itse nähnyt ja kokenut fasismin sekä sen, kuinka se tanssittaa maita ja vaimoja. Selkä piitä karmi katsellessani TV 1:n  Orban ohjelmaa. Kaikki muistutti Hitlerin valtaan nousua paitsi Orban oli Hitleriä häikäilemättömämpi. Orban on luonut valtion, joka toimii oikeusvaltion lavasteissa postkommunistisena mafiavaltiona EU-neuvoston (maiden johtajat) jäsenet eivät sano sanaakaan vastalauseeksi. Sentään neuvoston puheenjohtaja Merkkel ei heiluttanut valkoista nenäliinaa, kuten Britannian Neville Chamerperlain tulessaan Hitlerin luota neuvotteluista. Hän lausui lentokentällä kuuluisat sanansa ”Rauha Euroopalle”.

Orbanin ruma ja petollinen toiminta tapa on yksinkertainen. Hän tietää, etteivät EU-johtajat voi mitään hänen ohjatessa EU:lta saamiaan tukimiljardeja luomansa Orban verkoston kautta ympäri Unkkaria. Näin sukulaiset ja ystävät saavat mahtavia määriä euroja vastapalveluna oikeusuvaltion kulissien tukemisesta ja ylläpitämisestä. Näin toimi myös Hitler. Silloisen Saksan teollisuus pamput tekivät innokkaasti heil Hitleriä, kun saivat massiiviset tykki-, panssarivaunu-, lentokone ja ammustilaukset.

Orbanilta kysyttäessä, mitä oikeusvaltiolle kuuluu. Diktaattori vastaa. - Unkarissa kaikki oikeusvaltion periaatteet toimivat ja vapautta riittää lehdistölle, tutkimukselle, yliopistoille, sanomalehdille ja televisiolle. Hän jättää sanomalla ”kunhan noudattavat minun käskyjä ja määräyksiä”. 

Orbanin peli kovuutta osoittaa, kun hän ajoi maasta pois Soroksen Budapestiin perustaman korkeatasoisen, mutta itsenäisen yliopiston.

Maaseudun ihmiset eivät uskalla olla tilaamatta Orbanin lehteä, koska muutoin joutuisivat tarkkailun kohteiksi. Hitlerilläkään ei ollut näin nerokasta tapaa saada ihmiset osoitteet selville, vaan hänen piti käyttää salaista poliisia tai Gestapota.

Orbanin häärääminen omatekoisen äärioikeistolippunsa alla suuri vaara on, että näitä lipun liehuttajia syntyy pitkin Eurooppaa, kuten on jo syntynyt.  Orban on sanonut, että unkarilaisten kunnia on  ja ylpeys palautettava. Voiko sen selkeämmin sanoa, että maa on muuttumassa uusfasisti valtioksi. Hitlerkin aloitti pienillä askeleilla kohti fasismia lännen johtajien istuessa kädet ristissä.  Unkarin erottaminen EU:sta on vaikeaa, koska se vaatii EU:lta yksimielisyyttä. Sen torppaavat Unkari apupoikanaan Puola. Äänestämisoikeuden vieminen Unkarilta ja Puolalta on toteutettava tavalla tai toisella. EU:n paras keino panna Orban kuriin on rahoituksen ehdollistaminen. Joka tapauksessa Orbanille on tehätvä heti jotain hänet ja fasismin pysähdyttävää. EU-johtajat toimikaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *