Siirry pääsisältöön


2369. Uusi peruskoulu edeltäjiensä jonon hännillä

    Eilisessä Sannikan tv-istunnossa aiheena oli peruskoulun nykytila. Åbo Akademin professori kertoili varovasti, että pieleen saattoi mennä. Uudistuksen perustaksi oli kyllä ylätasolla tutkittua teoriaa, mutta kytkös käytäntöön puutui ja johtopäätökset olivat jääneet tekemättä. Professorin esityksestä sai säikyn ja synkän vaikutelman.
     Opetushallituksessa uudistuksesta vastaava kouluneuvos M Rissanen oli pettymys. Hän ei osannut sanoa muuta, kuin suuntaviivat ja soveltamisesta vastaavat opettajat. Hän toisteli huolestuttavan usein, että opettajat ovat uupuneet. Oppilaista hän ei puhunut mitään eikä ottanut kantaa itseohjautumiseen, inkluusioon ja ilmiöoppimiseen. Nämä ovat opettajien juttuja. Sannikan kysyessä, miten kritiikkiin vastataan, siihen hänellä oli kahteen kertaan toistama vastaus, että koko yhteiskunnan pitää olla valveilla. Kiritiikin perusteella monien oppilaiden vanhemmat ovat valveilla kokonaisia vuorokausia murehtiessaan pikku rassukoidensa pärjäämistä kilpailuissa pulpeteista ja yleensä paikastaan koulussa.
     Sannikka murehti myös oppilaiden jakautumista hyvinvointi perheiden pärjääjä oppilaisiin ja köyhempien perheiden pudokasoppilaisiin. Taas sama vastaus, yhteiskunnan pitää ole valveilla. Tässä kohtaa ei voi olla palaamatta ajatukseen, että koko uudistus sisältyy Kokoomuksen strategiseen työkalupakkiin nostaa kannatustaan. Tämä perustuu tutkittuun tosiasiaan, että alemmat sosiaaliryhmät äänestävät laiskemmin kuin ylemmät eli uudistus nostaa pitkällä aikavälillä Kokoomuksen kannatusta, koska Kokoomusta äänestävien määrä lisääntyy. Tässä yhteydessä kannattaa myös muistaa, että Kokoomus on ollut viimeiset 10 vuotta opetuksen johdossa opetusministeriössä ja Opetushallituksessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *