Siirry pääsisältöön


2367. Kosmiset rakenteet on luotu elämää, tietoisuuttta varten

     Perinteisen käsityksen mukaan musta aukko syntyy, kun massiivinen tähti on niin on loppuvaiheessa, että se on polttanut ydinprosessiaan kevyet aineet kuten heliumin ja vedyn loppuun ja alkaa polttaa rautaa, jolloin ydinprosessin ulos päin suuntautuva voima ei pysty voittamaan raskaan tähden painovoimaa. Tähti romahtaa kasaan.
     Tarkempi tutkimus alkoi kaksoistähtien liikkeiden havainnoinnista. Siinä kaksi tähteä kiertää toisiaan. Mm Daniel Holtz alkoi epäillä eräällä, että valo- ja röntgen säteilevällä tähdellä  Gygnus x-1 on suuri näkymätön suuri kierolainen. Tätä hypoteesia alkoi tutkia tutkijaryhmä. Hypoteesin perusta oli, että  tähti Gygnus x-1näkyy välillä kirkkaana ja välillä tulee violetin punaiseksi.
     Tästä dopplerilmiöstä tiedemiehet päättelivät, että suuren massan täytyy vetää Gygnus tähteä edes takaisin lähemmäksi ja kauemmaksi katsojasta. Uusimmilla kaukoputkilla, joista oli poistettu ilmakehän väärentävä vaikutus, he pystyivät tietokonesimulaation avulla päättelemään tähden koon. Se osoittautui myöhemmillä mittauksilla 16 kertaa auringon painoksi. Mustassa aukossa tähden massa supistuu pisteeksi, jolla on valtava gravitaatio. Todennäköisesti kaukaisten kvasaarien ääretön nopeus johtuu supermassiivisista mustien aukkojen gravitaatiosta, eikä pelkästään alkuräjähdyksestä.
     2000- luvulla mm Hubblen havainnoilla on saatu tarkempia tietoja mustan aukon ominaisuuksista. Sillä on tapahtumahorisontti, jonka takaa mikään ei pääse sitä pakenemaan, ei edes valo. Jos ihminen pääsisi mustaan aukkoon, aika melkein pysähtyisi ja maapallo näyttäisi pyörivän hirmu vauhtia. Arkiolossa musta aukko jossain määrin vertautuu lavuaarin vesikierteeseen, kun tulppa vedetään pois. Jos on kyse ammeesta, vesikierrettä ei heti edes havaitse ja veden vähetessä kärpäsraato voi kellua kierteen lähellä pitkään kunnes se yhtäkkiä katoaa viemäriin.
    Mustasta aukosta näyttää osoittautuvan niin mullistavaksi ilmiöksi, että  paljon on vielä tutkittavaa. Todennäköisesti jokaisella galaksilla on supermassiivinen musta aukko, joka märittää galaksia.         Meidän linnunratamme  supermassiivinen musta aukko on miljoona kertaa auringon paino. Koska elämme linnunratamme sisällä, joka lautasleveys on 100 000 ja paksuus 6000 valovuotta, meillä on hankala tehdä havaintoja mustan aukkomme vaikutuksista. Yksi teoria on, että mustan aukon tapahtumahorisontista sinkoilee jatkuvasti lähes valon nopeudella sellaisia atomeja ja vanhojen tähtien osia avaruuteen, joista voi koostu monien prosessein kautta uusia tähtiä. Eräs tutkija kuvaili sinkoilevia atomiryhmiä pieniksi pirulaisiksi.
     NY Timesiin äänestyksessä kolmanneksi merkittävämmäksi elossa olevaksi tiedemieheksi äänestetty DR Robert Lanza ei kyseenalaista avaruuden tietoisuutta. Hän opettaa biosentrismiteoriassa, että tietoisuus ja elämä ovat keskeisiä universumille ja että kosmiset rakenteet on luotu elämää varten (http://collapsepromotions.blogspot.fi/2014/09/kvanttiteoria-esittaa-etta-tietoisuus).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *