Siirry pääsisältöön


2942. Eukon sanvarasto on yhtä laaja kuin hänen peppunsa

Mökin hyyssin eli ulko-WC:n  ulostesaavien heivaamisen psykologia on vaikeimmin omaksuttavaa kansan tiedettä puhumattakaan sen sisäistämisestä. Miesporukan matka alkaa isännän kehuilla, kuinka valtavia lohen vonkaleita järvestä saa. Isäntää ei lannistu yhtään, vaikka toiset sanovat järven olevan kaloista vapaa.  Matkalle mökille kalastuksen intohimoa kiihotettaan pienillä naukuilla konjakkia. Porukan päästyä mökkipihalle, isäntä tarjoaa vielä jämerät votkaryypyt.

Vaikka matka vajan taakse alkaa tukevalla pirtu totilla, vastaan leijuu henkeä salpaava pas ..an haju. Se ei kaveria näytä pelottavan. Kun yksi kaveri huomaa, että kyse on kahden saavin tyhjentämisetä, isäntä tarjoaa matistaan taas konjakit. - Nyt vain tempaistaan ylätynnyri toisen viereen, rohkaisee isäntä. Mutta poks. Tynnyrin pohjasärmä ottaa kiinni alustan tukeen tynnyri kaatuu toisen päälle ja miehet pa.. kaan munaskuihin saakka. Yrittäessään päästä pas.. ta eroon miehet kompastuvat liukkaaseen ulosteeseen kyljelleen. Kun Isännän tomera vaimo ruiskuttaa miehet pihaletkulla saunakuntoon, psykologinen istunto voi alkaa saunassa. Isäntä suuttui, kun toinen miehistä ihaili vaimon sanavarasto, joka yhtä laaja, kuin hänen peppunsa.

Keittiöpsykologia on kaikkein vaarallisin, koska siinä vain kelkutellaan kekäleillä. Tämä on Juhani Ahoa ilmaisuvoimaista kieltä. Nykykielessä tämä tärkeä ilmaus ei ehkä kerro nykyihmisille mitään, mutta jatketaan kirjailija J. Ahon lausetta asian syventämiseksi. Huomattakoon, että kelkuttelua voi sekä syventää että laventaa. Aho kirjoitti: ”Jussi pussi puita nussi kekäleitä kelkutteli. Nyt tilanne alkaa jo valjeta. Nykykielelle tulkattuna kaksi toisensa hyvin tuntevaa naista istuu keittiössä hyvältä tuoksuvien aterioiden tunnelmissa. Siinä vain kuittaillaan ja kelkutellaan moneen kertaan ja yhteen ääneen naapuripojan naissuhteita ja samalla kuiskaillen toistellaan, kuinka hyvin omat nuoret etenevät opinnoissaan eivätkä ole kelkutelleet yhtään tyttöjä paksuksi.

Talkoopsykologia on monipiippuinen juttu, sillä siinä ei ole keskustelujen johtajaa, ja jos on, niitä on monta.  Yksi siivousporukka juotuaan talkoo-oluet, on roskiksen takana jo panemassa matalaksi isännöitsijän kyvyt hallita taloa ja  pihan kakaroita. Vastakkaisella puolella roskista isännöitsijä ja kakaroiden isät kuultuaan haukut hakevat läheisestä Alkosta kaksi litraa viinaa. Tämän jälkeen he kostavat isännöitsijän haukut ja kersojen aliarvioimisen kaatamalla 180 litran roskasäiliön A portaan uudelle matolle ja tämän jälkeen ryhtyvät haukkumaan portaan naisia ja heille kalkutus kumppaneiksi kelpaamattomiksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *