Siirry pääsisältöön


2565. Lasten hyväkasikäytölle Suomessa stop - ankarammat tuomiot

Tyttöuhrien kertomana Ylen ohjelmassa oli tyttöjen hyväksikäyttöä sisältävä ohjelma. Sen kuunteleminen oli pysäyttävä hetki. Hyväksikäyttäjä voi olla äidin uusi miesystävä, koulubussin kuljettaja, valmentaja, naapurimies, kaverin isä, siis melkein kuka tahansa. Hyväksikäyttöön johtava prosessi noudattaa yllättävän paljon aina samaa kaava.

Käännepisteellä tarkoitetaan, kun havaitaan piste tai vaihe, jossa jonkin asian tai tapahtuman luonnollinen ja odotettu kehitys saa epänormaaleja piirteitä tai viitteitä taikka signaaleja. Tässä tapauksessa käännepiste ilmenee esimerkiksi niin, että mies voi olla epänormaalin kohtelias kehuen tytön ulkonäköä, lupaamalaa mannekiini kursseja, matkoja hieman tai kokonaan epätavallisella tavalla. Siis kaikkea, mistä tyttölapsi voi olla kiinnostunut tai vähintään hän voi ollut unelmoida niistä.

Hyväksikäyttäjä voi olla perhetuttu, joka jää valvomaan tyttöä vanhempien mennessä illan viettoon. Hän voi olla tyttöä kehunut valmentaja, joka saattaa antaa yksityisvalmennusta harrastuksessa. Hän voi olla kuka tahansa, johon tyttö luottaa.

Pidemmälle edetessä kaava toistuu aina samana. Asiasta ei saa kertoa kenellekään ulkopuolisille. Jos näin käy hyväksikäyttäjä uhkaa sanoa, että tyttö ilmaisi itse tavalla tai toisella tällaiseen leikkiin ryhtymistä tai jos tyttö kertoo asiasta, hän ilmoitta poliisille, että tyttö on varastanut häneltä tavaroita tai on huora. Hyväksikäyttäjä voi uhata kertoa paikalliselle lehdelle tytön letukkamaisesta käyttäytymisestä. Koska hyväksikäyttäjä on alan ammattilainen, hänellä on varastossa lukuisia keinoja uhata tyttöä, jos uhri kertoo asioista muille.

Tällaiseen rivoon kohteluun joutuneiden tyttöjen pitää kertoa asiasta huoltajilleen ja  saa heti ammatillista apua, sillä traumat ilman hoito voivat ajaa uhrin epätoivoisiin tekoihin. Ammattiapua saaneetkin kokevat joissain vaiheessa koko elämänsä ajan kauhukuvia kokemastaan.  

Suomeen pitäisi saada saman kaltainen järjestelmä kuin Yhdysvalloissa. Kärsittyään pitkän vankilatuomion hyväksikäyttäjät evät saa asua ja liikkua kuin merkityllä alueella, mitä seurataan nilkka pannalla, joka pitää aina olla paikoillaan. Siellä voidaan pystyttää myös julkisia kylttejä, että alueella asuu lasten hyväksikäyttäjä tai hyväksikäyttäjiä.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *