Siirry pääsisältöön


3138. Eurooppalainen avustuskomissio koordinoimaan kaikkea apua Ukrainalle

Putin ajoi 2014 autokolonnaa upouuden Kerentsin sillan yli Krimille voitonvarmuutta uhkuen ja pinnassaan läikähtelevä kykynsä vallata Ukraina muutamassa viikossa.

Kun Putinin hämmästykseksi ei näin käynytkään, Venäjä alkoi lisätä panoksia valloitussotaansa. Mutta Ukrainan vastarinta oli vimmaistunut ja saanut EU-mailta ja Yhdysvalloilta uusia aseita ammuksia kovenevan vastarinnan jatkamiseen.  Osoittaakseen sotamenestystä kotijoukoille Putin liitti hallinnollisilla päätöksillä Luhanskin ja Donetskkin Äiti - Venäjään. Tempaus oli lähinnä retorinen manööveri ja irvokas äänestämispelleily.  Näiden alueiden kanssa Putin oli kuitenkin sikäli viisas, ettei hän alueiden rajoita ei puhunut mitään. Silloinhan ne voivat olla mitä vain.

Nyt Venäjä on aloittanut sotarikoshärskisti enemmän tai vähemmän hyvällä onnella Ukrainalta valtaamiensa alueiden nuorien siirtämisen Venäjälle ottolapsiksi, etenkin pieniä lapsia. Myös muut sotakuntoiset kelpaavat. Ukrainalaisten maasturit, moottorisahat, pesukoneet, televisiot, ruokakalustot ja muut kodin koneet ovat löytäneet kylmät kiskot itään ja Siperiaan. Karjalan kannaksella on sijoitusleirejä, joissa lapsia valmistellaan siirrettäviksi itään ottovanhemmille. Tämä ilmeisesti täyttää lapsiin ja kansakuntaan kohdistuvat sotarikoksen määritelmän.

Heti sodan alusta lähtien ja sen jatkuessa on selvästi näkynyt, ettei Venäjän nykyinen armeijan johto kykene käymään pitkäkestoista rintamasotaa, kuten se teki toisessa maailmansodassa. Eikä se tule sitä oppimaankaan, koska menestyksekkään sodan vaatimat perusinfrat eivät ole kunnossa. Sotilaiden koulutustaso on heikko ja heikommaksi tulee, jos Valko-Venäjä vastaa koulutuksesta. Varusteet ja aseistus ovat huonossa tolalla. Ruokahuolto on satunaista ja alkeellista. Ylemmät komentajat ja heidän lähialaisensa eivät pysty hahmottamaan maastossa, miten divisioonat tulisi sinne sijoittaa, millaisilla tykistö ja ohjusjärjestelmillä maastoaa on tehokkainta moukaroida ja miten niitä tuetaan sekä miten niitä sijoitellaan  ja liikutellaan Tähän asti tämä kyky ei ole ollut tarpeenkaan, koska divisioneja ei ole juuri ollut. Tätä kyvykkyyden puuttumista on koetettu peittä lukemattomilla ohjusiskuilla ja pitkän kantaman tykistöllä. Ilmeisesti Venäjän johto tietää, ettei näin voi voitta sotaa. Lentokoneet on ilmeisesti ammuttu joko alas tai ne on suojattu pahempien päivien varalle. Kun sotilaiden motivaatio lähes olematon ja osin on viittä vaille, että osa joukoista on lähtenyt käpykaartiin tai paennut ulkomaille, niin päällystön mielessä reservijoukkojen järjestäminen ei ole ensimmäisen kysymys. Tilanne ei ole tästä muuttunut, vaikka Putinilla on monta yksityisarmeijaa. On Wagner Group. On Z, X neliöruudussa. On O, on V jne.  Nuorten halukkuus mennä asepalvelukseen ja sen kautta sotaan, on hiipunut valtavasti, koska he näkevät upseerien ja aliupseerien kyvyttömyyden luoda joukoille itsetuntoa taisteluihin lähdettäessä ja puhumattakaan taistelutilanteissa.

Miten sota voi päättyä? Venäjä on menettänyt 10 tuhansia nuoria miehiä. Ehkä 200 000 ja Ukraina 100 000. Mitä suuremmaksi Venäjän tappiot nousevat Moskavalaisten silmille näkyviksi, sitä varmemmin Putinin apulaisten syytämä valtava propaganda menettää tehoaan. Tämä on erityisen vaarallista Putinille, koska se iskee myös sotapropagandaan sisältyvän yltiöisänmaaliseen haltioitumisen kyseenalaistamiseen. Kadulla ehkä kysytäänkin. että vaatiko isänmaan huuma 300000:n nuoren hengen, eikö riittäisi vähemmänkin. Aselepoa ei missään nimessä Ukrainan tulisi hyväksyä, sillä se on Venäjälle vain voimien keräämistauko. Ehkä Ukrainan ei tulisi hyväksyä rauhaa, jossa se ei saa takasin omia maa-alueitaan myös Krimiä.

Yhä useammat asiantuntijat sanovat, että Eurooppa ottaa liian laiskasti Ukrainan avustamisen. mm aseavun. Tämä pitää paikkansa. Kuvaavaa on, että Ukrainan ampuu päivässä kranaatit, joita joku Euroopan maa on vuoden tehnyt pillit vinkuen. Olisi paikallaan perustaa Euroopan Ukrainan avustuskomissio. Se voisi koordinoida rautakaupan, ruokakauppa ja sosiaali- ja terveyden hoitoa. Euroopan pitäisi päästä eroon Leopard 2:n ympärillä melskaava farssia ja alkaa tuottamaa tosissaan aseita.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *