Siirry pääsisältöön


2318. Sadan sanan käsikirja Suomen kurjistumisesta

     Yhdysvaltalainen Robert Reich esitti 2007 kirjassaan, että politiikan ja suurteollisuuden johtajien ote talouden kehityksestä on siirtynyt osakkeiden omistajille. Tätä selittää maan valjastaminen 1940-luvulla valtavaan sotateollisuuteen ja sen jälkeisellä siirtymisellä osakasvetoiseen järjestelmään. Tomas Piketty tuki Reichin käsitystä kirjassaan 2014 Pääoma 2000-luvulla väittäessään, että suurin syy eriarvoisuuden kasvamiseen on pääomatulojen suhteellisen osuuden kasvaminen palkkatuloista. Esko Ahon hallitus aloitti meillä tämän kehityksen, mistä Sipilä jatkoi.
     Maapallon väkiluku on kaksinkertaistunut 50 vuodessa ja, jos naiset saisivat päättää, ihmisiä syntyisi 40 prosenttia vähemmän kuin nyt. Ilmastokaasut ovat lisääntyneet päinvastaisesta tavoitteesta huolimatta ja viisi viimeisintä vuotta ovat olleet mittaushistorian lämpimimpiä.
     Globaaliin kehityskulkuun Suomen vaikuttamismahdollisuudet ovat verraten pienet etenkin, jos HS:n Kari Huhdan näkökulmat (https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006245406.html) pitävät paikkansa, että maamme kansainvälisen vaikuttamisen pääoma näyttää mieluimmin pienenevän kuin pysyvän ennallaan. Siitä huolimatta Suomen pitää olla aktiivinen toimija kv foorumeilla. Maamme ei enää kuitenkaan kannata kukkoilla fraasilla kokoaan suurempi, muttei ei pidä ryhtyä myöskään suureksi sivulliseksi.
     Suomen keskiluokka köyhtyy entisestään ja leipäjonoihin pitää jo rekisteröityä. Maan sisäisen kehityksen ja eheyden turvaamisessa pelastusrenkaita pitää etsiä teknologiasta ja instituutioista. Laajasti käytetty sääntö on, että kolmen prosenttiyksikön tuottavuuden nousu lisää työllisyyttä yhden prosenttiyksikön. Tämä koskee ennen kaikkea ulkoista tuottavuutta, jolla tehostetaan vientiteollisuuden pärjäämistä. Sisäisen tuottavuuden ongelmista puhuu karua kieltään sote uudistuksen ja siihen liittyvän Abotin ongelmat.
    Pääinstituutio on kulloinkin vallassa oleva hallitus. Tämän ongelmista tuorein on tutkimuksienkin vahvistama käsitys, että yritysjohtajien ei pitäisi ryhtyä poliittiseksi johtajaksi, koska näennäisistä analogioistaan huolimatta julkishallinnon johtamisen premissit ovat hyvin erilaiset. Toisaalta meillä on polttava puute pätevistä poliittisista johtajista. Tämän arvovaltaa voidaan heikentää hyvinkin pienillä lipsahduksilla, kuten pääministerin brexit aikarajan antamisella hiljattain yhdessä Ranskan presidentin kanssa.
     Meillä on nyt uusi kurjistumisen uraputki maamme 135000:n köyhissä olosuhteissa elävien lasten lisäksi.  Uusi peruskoulu lisää rajusti koulupudokkaiden määrää, mikä tarkoittaa kokoomuksen kannatuksen kasvamista, koska tutkimusten mukaan vain perus- tai ammattikoulun käyneiden äänestysprosenttien ero on 40 prosenttiyksikköä verrattuna korkeakulun suorittaneisiin.

     EKP on siunaus ja ongelma. Se laimensi vuoden 2008 finanssikriisin vaikutuksia EU- alueella. Se ei kuitenkaan ole kyennyt edistämään riittävästi ja alueellisesti tasapainoisesti investointien syntymistä alueelle. komissaari Kataisen johdolla. Nyt mies on nimitetty Sitran johtajaksi.        
         

Kommentit

  1. Luin online-kommentin Los Angelesissa toimivasta toimittajastä paljastaa kuinka hän pysyvästi paransi heikkoa erektiota ja nopeaa siemensyöksyä 2 kuukautta sen jälkeen, kun hänen vaimonsa jätti hänet, ja hän sanoi myös, että ylipappi Oduduwa saa entisen vaimonsa palaamaan takaisin 2 vuoden erotuksen jälkeen. Olen yhteydessä samaan pappi Oduduwaan elämäni haasteiden takia, minulla on tämä voimakas aikomus, että asiat toimivat minulle, uskoin todistusten olevan tosielämän todisteita. Tajusin, että tämä olisi hyvä jakaa täällä, koska tiedän, että se inspiroi myös muita.
    Olin niin onnekas törmännyt Dr.Oduduwa Love-Spell Caster -henkilön henkilökohtaiseen yhteysosoitteeseen:
     (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Olen varma, etten olisi voinut tehdä tätä mahdollista ilman Dr.Oduduwan suuren rakkaudenloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olimme valmis. Sen jälkeen kun Dr.oduduwa lunasti taikarakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin.
    Kiitos paljon, että toit mieheni takaisin kotiin 3 vuoden eron jälkeen. Olemme ikuisesti velkaa.
    todistan tänään maailmalle ilosta ja onnellisuudesta ...
    Voit myös kommunikoida Dr.Oduduwan kanssa hänen henkilökohtaisessa sähköpostiosoitteessaan;
    * Rakkausloitsut Win-Back Ex-rakastaja
    * Menestys ja mainonta taikuus
    * onnekas viehätys - BUSINESS STAR
    * osastot - SUOJAUSKOKO
    * kirojen ratkaisu
    * henkinen puhdistus
    * hedelmällisyysmaagia - NAISEN hedelmät
    * taikuutta, SPELL LOTTERY & WIN-PELIT SPELL
     (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *