Siirry pääsisältöön


2203. Kun vakavaan sairauteen mikää ei auta

     Sairastuin vuosituhannen vaiheessa silmänpainetautiin eli glaukoomaan paineiden ollessa jopa 35 mmHg. Suurin paine oli 60. Paineita yritettiin alentaa usealla laserhoidolla poraamalla pieniä reikiä silmäkalvoon ja lopuksi kohtaan, joka säätelee painetta. Käytettiin seitsemää eri tippaa, mutta paineet eivät sanottavasti laskeneet, vaan olivat reippaasti yli 30.

Tämän jälkeen kävin usealla Suomen huippu silmälääkärillä heidän. Lääkäri lohdutti, että kyllä ne iän myötä alenevat ja onhan tiedän äidilläkin ollut silmän painetauti. Ei auttanut kuin myöntää, koska äiti oli sokeutunut.
     Viimeisen voimakkaan laser säteilyttämisen jälkeen lääkäri sanoi olevan toivoa, että paineet pienenevät noin kuukauden kuluttua. Näin ei kuitenkaan käynyt. Loppukäynnillä lääkäri totesi, että tämä kanssa on vain elettävä ja näkö voi säilyä kolme vuota.
     Mieleeni välähti koko pullorivi. Jos yksi ei auta, entä yhdistäminen. Yhtäkkiä kaikki tuntui naurettavan helpolta. Voisin kokeilla kahta eri tippa yhtä aikaa ja käydä mittauttamassa vieressä silmäasemalla paineet. Sinne pääsee ilman lähetettä, kun mittaus tehdään sitä varten suunnitellulla pistoolilla. Ikävä ongelma vain oli, että mahdollisia kahden tipan kombinaatiota oli 6x7 kpl eli 42 kappaletta. Se on paljon ja se vaikutuksen mittaus maksaakin melkoisen summan, noin 500 euroa. Kaiken lisäksi yhden kombinaation vaikutus ei näy heti parin päivän jälkeen vaan viikon päästä. Mutta mihin minulla oli kiirettä?
     Niin menin yhtenä aamulla hilpeä helinä päässäni soiden silmäasemalle, jossa keski-ikäinen rouva kuultuaan lääketieteellisistä kokeistani, hymähti arvoituksellisesti, mutta hetken kuluttua pyysi katsomaan suoraan eteen laukaisi muutaman kerran kumpaankin silmääni säteitä lausuen huolellisesti ääntäen, 32 ja 33. Seuraavat kymmenen koetta antoivat samansuuntaisen tuloksen, mutta sitten tärppäsi, kun yhdistin xalatanin ja  azpotin. Paineet olivat 27ja 28 ja viikon päästä 25 ja 24 eli normaalin rajoissa.
     Viimeksi hoitanut lääkäri ihmetteli kokeeni tuloksia, mutta kirjoitti jatkuvan lääkemääräyksen azpot tippaa aamuin  ja illoin ja vielä illalla xalcomia tippa pari. Xalatan on myöhemmin muuttunut nimeltään xalcomiksi. Minulla on edelleen tämä lääkitys ja paineet ovat alle 20 ja näkö hyvä.
     Todennäköisesti minulle kävi hyvä tuuri saadessani 11 keralla toimivan yhdistelmän. Tämä osoittaa sen, että kun on oikeilla jäljillä, aina kannattaa yrittää.

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *