7.9.2013 TV 3:n pääauutisaieehana oli sähkön kilpailuttaminen. Pörssisähkön hinnat laskevat ja sähköyhtiöt suunnittelevat 10-11 prosentin sähköenergian hintojen pudotusta. Tästä huolimatta kotitaloudet yhä enemmän kilpailuttavat sähköyhtiöitä, nyt 8 prosenttia. Hyvä n'in.
Mutta kokemuksesta voin sanoa, että energiamarkkinaviraston sivut johtavat halvan sähkön etijöitä harhaa.
Tämä siksi, että:
*sivu ole ole ajantasalla, koska yhtiöt ilmoittvat sinne hintansa vaihtelevalla viiveellä, jos ollenkaan
*sinne ilmoitetun määräaikaisen sopimuksen alkamis- ja päättymispäivämäärät puutuvat
*ytiöt eivät ilmoita halvimpia hintoja lainkaan
*sieltä puuttuvat kokonaan lyhyt kestoiset tosi edulliset kmpanjat.
Niinpä lukuisten yhteydenottojen perusteellla voin sanoa, että ihmiset tekevät energiayhtiöpäätöksensä virheellisin perustein. Ihmiset uskovat viranoamista tässäkin asiassa. Viraston viralliselta sivulta eivät löydy lähimainkaan edullisimmat kulloisetkin sähkön hinnan.
Siksi toivon, että sivun tosipohjaisuutta lisätään nykuisestä radikaalisti tai ainakin lisätään tekstiä, josta käy ilmi, miten sivun hinnat määräytyvät. Tämä on tärkeää, sillä kasvava joukko aktiivisia kotitaluksia etsii virheellisesti luullen halvimman sähkön löytyvän juuri sieltä.
Heidä pitäisi tietää, mitä epäkohtia evm:n sivuissa on ja hyödyntää aitoja sähkön kilpailutamispalveluja eikä energiamarkkinavirasoton hötösivuja puhumattakaan sähköyhtiöiden omia kilpailuttamismainoksia googlen sivuilla.
Ehkä jotkut ovat havainneet, kuinka HS:n nykyinen pilapiirtäjä Ville Ranta ja hänen edeltäjänsä Kari Suomalainen poikkeavat pilapiirroksiensa ilmaisutyyleiltään kuin yö ja päivä. Suomalainen oli viivan mestari Rannan ollessa viivajoukon tulkki. Tällainen asetelma esiintyy myös monessa muussa taiteen lajissa kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Kalle Päätalo oli yksinkertaisen tapahtumien moniselitteisen ja monimutkaisen kuvaamisen lyömätön kingi, kun taas Antti Tuuri niukkasanaisen kirjoittamisen prototyyppi, aivan kuin ihailemani Albert Camus, esimerkiksi Rutto romanissaan. En haluasi asua missään nimessä Rutossa kuvatussa afrikkalaisessa kaupungissa. Reidar Säreistöniemi oli Lapin värien ponnekas airut norjalaisen Edvard Munchin taulujen tihkuessa Huuto taulussa kammottavan pelottavaa pohjattomuuden tuskaa. Mennään takaisin Ville Rantaan. Hänen vertaamisensa Kari Suomalaiseen ei tee oikeutta Villelle, sillä Kari Suomalaisen aikaan painetulla lehdellä ja tässä tapauk...
Kommentit
Lähetä kommentti