Siirry pääsisältöön


1819. Yhdysvaltain henkinen Marshall-apu Euroopan Unionin mentaalisen tilan parantamiseksi

      Ei tarvitse paljoa peruskoulun historiakirjoja muistella, kun siltä tulee esiin Euroopan ja Yhdysvaltojen kohtalonomainen yhteys ja yhteistoiminta rauhan ajalta ja suurissa kriiseissä. Marshall-apu oli suoraa taloudellista tukea Euroopan maille i maailman sodan jälkeen (mm Kreikka ja Britannia). Yhdysvaltain sotilaanien apu I ja II maailman sodissa oli ratkaisevaa Euroopan pelastumiselle. Siinä ohessa Roosevelt sai Churchill:lta lupauksen Israelin valtion perustamisesta. Ja niin myös tapahtui. Monipuolien ja hedelmällinen yhteistyö ja jatkunut näihin päiviin saakaa ja jatkuu edelleen.

     Euroopan Unionia uhkaa nyt monenlaiset kriisit. Miljoonien luokkien pakolaisvirrat ravisuttelevat EU:ta.  EU:n muutamat jäsenmaat, kuten Unkari ja Puola, heikentävät demokratioidensa perusrakenteita, tuomioistuinten politisoituminen ja media suitseminen. Britanniaa uhkaa kansanäänestyksen tuloksesta riippuen lähtö EU:sta. EU ei tiedä, mitä sen ulkorajoille pitäisi tehdä. Sisärajat ovat jo muuttumassa yhdeksi sekamelskaksi, kun ei tiedetä ovatko auki vai ei ja jos ovat auki, niin kenelle. Kaupungeissa väki liikehtii ja katupartiot risteilevät.  Vastamielenositukset soihtuineen ja tiilikivineen siirtyvät alueilta toisille. Katuesteinä auton renkaat palavat.

     Tässä tilanteessa olisi erittäin tervetullutta Yhdysvaltain henkinen Marshall-apu Euroopan unionille. Se rauhaoittasi mieliä ja tasoittaisi tietä hyviin päätöksiin. Tähän perään on heti todettava, että EU:n on itse ratkaistava ongelmansa ja vaikka Yhdysvallat on rikas maa, rahalla tämä tason ongelmia ei ratkaista. Pitää olla suunnitelmat ja se on EU:n vastuulla.
      Yhdysvaltain ja EU:n välillä on kuitenkin menossa valtava hanke: transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden sopimuksen neuvottelut, TTIP. Hankkeen tavoitteena on kaupan esteiden poistaminen ja niiden vähentämien. Se koskee standardeja, mittoja, tulleja, kuljetuksia, asiakirjoja, jne.  Sen on arvioitu piristävän EU:n taloutta 122 miljardilla eurolla vuodessa.

     Nyt TTIP-apu Euroopan Unionille voisi olla luoda uudestaan TTIP-neuvotteluin tsemppihenkeä, profiilin korottamista ja aktiivista ja laajaa tiedottamista. Ne jotka neuvottelevat tietävät, missä mennään ja päättäjäkin ovat tietosilla, mutta Unionin suuri kansakunta ei tiedä TTIP:stä kun korkeintaan nimen, sisällön ollessa hebreaa. Mailla on kyllä ovat TTIP-sivustonsa, mutta nämä eivät nyt riitä. TTIP:n mahdollisuudet ja edistyminen pitäisivät näkyä liikkuvassa mediassa niin profiloituna, että tavallinen eurooppalainen saa piristystä elämäänsä. Tällöin se alkaa näkyä myös yritysten investoinneissa, mikä on kaiken A ja O.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *