Sivut

lauantai 24. lokakuuta 2015

1695. Armahduslakia oli mautonta Ylellä elilen verrata nuorisorangaistukseen


     Elisessä A-studio-ohjelmassa käsiteliin tasapuolisesti vastustajien ja kannattajien näkökulmista tehokaan katumisen lakiesitystä ja hallintarekisterikysymystä. Onnistuneina juontajina toimivat Annika Damström ja Markus Liimatainen. Väittelijöinä olivat Kansanedustaja Antti Häkkänen ja Sanna Marin.

     Häkkäsen pääargumentit armahduksen puolesta olivat kansainvälisen finanssitoiminnan tehostuminen ja sitä kautta investointien lisääntyminen Suomeen. Näiden argumenttien tarkempaan perusteluun Häkkänen ei ollut näkemyksiä. Niinpä ne jäivät hyvin teoreettiselle tasolle.

     Marinin todetessa, että laki suosii pientä erityisryhmää eikä ole kaikille tasapuolinen, Häkkänen tyrmäsi Marinin tämän näkökulman. Häkkänen korosti, että on muitakin tapauksia, jossa jotain erityisryhmää on suosittu, mainiten nuorisorangaistuksen.

     Se todella suosii nuoria rikoksentekijöitä, mutta se on ennakolta kaikkien tiedossa sekä myös käytössä, toivon mukaan mahdollisimman vähän. Se sijaan tehokaan katumisen laki olisi taannehtivaa lainsäädäntöä, mikä on pääsäätöisesti käytössä vain diktatuurimaissa.

     Hallintarekisteriasiassa Häkkäsen perustelut valahtivat kasaan, kun Marin peräsi kansaedustajien ja ministereiden jäävyyden valvontaa yhtiön osakastietojen puutuessa. Häkkänen totesi vain, että jäävyyksiä valvotaan jo nykyisinkin hyvin. Se ei pidä paikkaansa esimerkiksi Sipilän tapauksessa.

     Vieläkään ei ymmärretä, että mitään reaaliaikaista ja tietoturvallista ict-järjestelmää pankeista patentti- ja rekisterihallitukseen ja sieltä netin kautta kansalisille ei voida kohtuullisessa aikataulussa ja rahoituksella järjestää. Sen rakentaminen kestää vuosikymmenen ja maksaa yli sata miljoonaa euroa eikä silloinkaan voida olla varmoja sen toimivuudesta.
               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti