Sivut

tiistai 13. lokakuuta 2015

1684. Kristittyjä mukaan pakolaiskiintiöön


     USA:n hyökättyä Irakiin vuonna 2003 valtaan nousi shiaa enemmistöinen yhdysvalain tukema al Malkin hallinto. Monet Husseinin shiía sotilasta siirtyivät radikaali- ja terroriryhmiin ja myöhemmin Isikseen. Tästä on alkanut Irakin valtakunnan monivaiheine ja-portainen romahtaminen ja väkivaltaistuminen.

     Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että vallatessaan Irakin, USA:n täytyi pitää hyvin matalaa profiilia kaikissa vähäänkin uskontoon viittaavissa toimenpiteissään, ettei sotaa olisi leimahtunut valkoisten kristittyjen ja tummien muslimien väliseksi sodaksi.

     Sodan laajentuessa Syyriaan siellä on karkeasti ottaen muodostumassa kolme aluetta, joista eteläistä ”miehittää” shiia-arabit, keskistä sunniarabit ja pohjoisessa kurdit. Isis ja muut terroristijärjestöt ovat hämähäkkimäisesti levittäneet lonkeronsa ja väkivaltansa koko Lähi-idän ylle. Ajantasaista kokonaiskuvaa on vaikeaa kenenkään hahmottaa.

     Viimeiset tiedot Venäjän Syyrian pommituksista ja Turkin terroriteoista ovat muovaamassa koko Lähi-itää suureksi katastrofialueeksi, jossa mikään kansaryhmä ei välttämättä ole turvassa.

     Tässä eskaloituvassa tilanteessa pakolaisvirta tulee EU:n vain kiihtymään.

     Soini on kertonut, että Suomi valitsee suoraan Turkin leireiltä kiintiöpakolaisia maahan.

     Tässä yhteydessä on varmaan monelta unohtunut, että esimerkiksi nyky Turkissa on maailman vanhin assyyrialaisortodoksinen kirkkokunta. Vastaavia kristillisiä kirkkokuntia on Lähi-idässä muitakin. Käviväthän apostolit näillä alueilla kiertelemässä.

     Kun EU sijoittaa pakolaisia maihinsa, sen tulisi havaita nämä hädän alaiset kristilliset ryhmät. Se tulisi kohdella näitä kristittyjä samojen sääntöjen mukaan kuin muitakin pakolaisryhmiä. Vaarana on, että nämä kristilliset pienryhmät eivät saa ympäristösään ääntään kuuluville vallitsevassa sekosorrossa ja väkipaljoudessa.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti