Sivut

lauantai 10. lokakuuta 2015

1678. Leuka Virtaselta rajua arvostelua hallitukselle Yle aamussa


     Ylen aamu-tv-ohjelmassa vm:n entinen apulaisbudjettipäällikkö ja nykyinen TEM:n evp kansliapäällikkö esitti Sipilän hallituksen valmistelutyölle kova kritiikkiä. Päätökset on tehty kuin tikkatauluun heittämällä, ensin rykäistään ja sitten katsotaan tulos.

     Hallituksen ulostulo pakkolaissa oli hätäinen. Virtanen ei ole milloinkaan nähnyt 5 prosentin tuottavuusloikkaa eikä usko siihen nytkään. Sairaspäivän karenssi vaikutukset on arvioitu virheellisesti eikä ole otettu huomioon seimerkiksi, miten se kohtelee etätyötä tekeviä..

     Virtasen mukaan 90-luvun kriisissä vm:n virkamiehet valmistelivat yöllä asiat ja aamulla oli leikkauslistat valmiina ja ne hyväksyttiin sellaisinaan. Milloinkaan ei jouduttu perumaan päätöksiä.

    Huonon valmistelun syyksi Leuka sanoo olevan se, että joko ministerit eivät kuuntele tai jotain virkamiehille on tapahtunut.

     Virtasta hämmästyttää Pöystin 60-henkilön sotetyöryhmä, joka ensin hinkkaa aluejakoa sen sijaan, että se ensimmäiseksi selvittäisi asiakkaiden tarpeet ja vaadittavat toimintaprosessit. Nykymalli johtaa täydelliseen kaaokseen. Sairaalaverkkoa tulisi rajusti harventaa, kun sitä nyt päinvastoin vahvistetaan uusinvestoinneilla.

     Työttömyyden vähentämisessä pitäisi palata 100 päivän sääntöön, jossa rajan ylittyessä työttömyysturva putosi 20 prosenttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti