Sivut

tiistai 12. marraskuuta 2013

427. Helsingin poliislaitoksen rikosylikomisarion tapaus


Toimin silloin valtiovarinminsteriön suunnitelusihteeristössä ja seminaarin tapahtumapaikka oli Hoteli Tallukka. Läsnä oli poliisilaitoksen johto. Ensimmäinen päivä meni suunitelmien mukaan johtamisen periaatteita ja välineitä fundeeratessamme, mutta toisena päviänä seminaari sai ouden tunnelman ja kummallisen käänteen.

Eräs osallistujaporukka vakiintui istumaan aamupäiväksi baarissa  ja iltapäivällä naureskeli muille. Ilmapiiri muuttui vähitellen suljetuksi, väki oli hiljaa, konsultti piti tilannetta pysytyssä. Pohdin hetken itsekseni, olinko oikeassa salissa, mutta sama kyltit olivat edessä. Mielessänäi välähti, oliko edellisen illan aluksi leppoista, mutta lopuksi tiukka väitely pöydässä synkentänyt mieliä. Eräs rikosylikomisario oli silloin johtamista koskevan kinastelun lopuksi uhannut, että hän tekee mitä haluaa laitoksessa. Seminaarin lopuksi, syystä jota en silloin tiennyt, johtoryhmän jäseneksi tuli valituksi mies sivusta, aivan sinne kuulumaton henkilö.

Bussimatkalla Helsinkiin sain kuulla, että kyseinen rikosylikomisario oli Kekkosen sisimpään varitopiirin kuuluva henkilö. Hänellä väitetiin olevan suora yhteys Kekkoseen.Tämä sattui 1970-luvulla, kun Kekkonen oli voimissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti