Sivut

maanantai 7. syyskuuta 2015

1652. Juustin nimityksessä Yleltä törkeä menettely


     Tänään Ylen A-studiossa toimittaja lueskeli puolustusministeri J. Niinistölle ministeriön kansliapäällikön viran täytön esittelymuistioita. Yle tiesi muistion olevan ei julkinen nimitysprosessin ollessa kesken. Siitä huolimatta toimittaja kysyi, miksi Juusti on parempi virkaan kuin Räty.

     Kokoomus ajaa voimakkaasti virkaan Rätyä. Ylellä on kokoomuslainen toimitusjohtaja. Tästä tulee vääjäämättömästi mieleen 60- ja 70-lukujen Ylen aktiivinen rooli poliittisessa vaikuttamisessa. Moni hölmöydessään on jo unohtanut, että tällaiset ajat ovat ohi. Mutta eiväthän ne ole. Ei tarvitse muistaa, kuin M. Jungnerin ulos ajo Ylen pääjohtajan virasta.

     Presidentti Halosen nimitettyä kyseenalaisin perustein muutaman ministeriötason huippuvirkamiehen virkoihinsa presidentiltä otettiin kokoomuksen johdolla kansliapäälliköiden nimitysvalta pois. Maksaako kokoomus nyt potut pottuina?

     Kun poliittisille virkanimityksien tielle on jo lähdetty, peli pelataan aina loppuun saakka. Ylen tämän iltainen käytös sen osoitti.

     J. Niinistö teki aivan oikein uhatessaan lähteä studiosta pois, ellei toimittaja lopeta tankkaustaan kansliapäällikön nimityksestä prosessin ollessa kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti