Sivut

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

2068. Hallituksen puoliväliriihen nolo notkahdus

     Hallituksen kärkitavoitteena oli nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin, tasapainottaa valtion velanotto ja päästä siitä eroon v 2021 mennessä, säästää kuntamenoista 500 miljardia € ja karsia 500 normia. (Ei onnistunut, kuten ei miltään muultakaan hallitukselta.)
     Hallituksen mukaan kärkitavoitteiden saavuttaminen tapahtuu kahden prosentin vuotuisella kasvulla j epämääräisillä tempuilla työvoiman kohtaamisen parantamisesta. Asiantuntijoiden mukaan tarvitaan 2,5 prosentin kasvu ja yhden prosentin tuottavuuden kohoaminen. 72 prosenttia on utopiaa.
     Maan valtalehti kirjoittaa tänään pääsivullaan, eetä hallitus purkaa loukkuja. Se eiä mainitse mitään ykköstavoitteiden romuttumisesta. Hallitus ja valtalehti eivät myöskään kerro vasta valmistuneesta 4 miljardin euron yritystukien vaikuttavuusselvityksestä, joka valmistui kehysriiheen. Ne on todettu asiantuntijapiireissä tehottomiksi ja kilpailua vääristäviksi. Valta osa niistä menee nyt suoraan yritysten voiton jakoon.
     Sen sijaan hallitus päätti apteekkien lisäämisestä (Mieluimmin oli pitänyt päätää pankkien asiakaspisteiden lisäämien vanhuksille) ja kolmesta uudesta ministeristä, joista yksi on Perussuomalaisten kulttuuriministeri. Onneksi PS:llä on valmis kulttuuripoliittinen ohjelma, jossa painottuvat Wrightin Taistelevat metsot ja Simbergin Haavoittunut enkeli.
     Loppu hallitusohjelman toteuttamisesta jää korkeimman varaan. Tämä on lopullinen niitti sille, ettei hallitusta voi johtaa kuin yritystä.
     Täytyy ihmetellä, miksi maan valtalehti jättää analyysinsä puolivälitarkastelusta toteamisasteelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti