Sivut

torstai 25. elokuuta 2016

2004. Inhorealistinen TP Niinistö

     Yliopistoihmiset ovat saaneet kyytiä milloin minkin kädestä ja pääministeritasolta on esitetty kolme hyvää syytä professorina olemiseen. Dosentit kuitenkin sen kun vain päivystävät.

Tämä nousee mieleen median Itämeren ponderireaktioista ja lukiessa TP Niinistön pitämää puhetta suurlähettiläspäivillä.
     Vaikka on paljon hälyä, on totta, että Eurooppa on liikkeessä.  Onko kyse peripetiasta, laajasta käännepisteestä, kukaan ei tiedä?  Jos kykenee sanomaan, että varmasti on, on joko ennustaja tai todellinen moni viisas, sillä suuri käänne on yleensä niin laaja, että sitä on vaikeaa huomata. Joku voi sanoa tähän, ettei tässä mitään käännettä kannata odottaa, koska paikat jo rutisevat.
     Joka tapauksessa Suomessa on erittäin hyvä tilanne siinä, että meillä tutkijat ja yliopistoihmiset esittävät arvioita ja tutkielmia Suomi - Venäjä suhteista, vaikkapa Mika Aaltolan analyysi http://www.fiia.fi/assets/aaltola_kosmopolis_2_2016.pdf
     Tämän tyyppisillä analyyseillä näyttää olevan jonkinlaista vaikutusta, miten johtavat ulkopoliitikot retorisella tasolla kommunikoivat julkisuuteen, jopa myös sisältöön sinänsä tai ainakin tyyliin. On kaukaa haettua sanoa, että a la Aaltolan analyyseillä ja TP puheella on yhteisiä elementtejä, mutta viisas TP ei tietenkään jätä niitä lukematta puhumattakaan, että  Hän suhtautuisi niihin, kuin pääministeri, joka puhui kaiken maailman dosenteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti