Sivut

keskiviikko 24. elokuuta 2016

2002. Ei päivää ilman Nuorisosäätiö käryä

     Ei päivää ilman Elanto julisti jättiseinämainos 1960-luvulla. Nyt slogan voisi olla: Ei päivää ilman poliittista kärähtämistä. Ja vielä ikävämpää, tahti vain kiihtyy, sillä Keskustaa lähellä oleva Nuorisosäätiö on joutunut Yle uutisten mukaan arveluttavaan valoon jo toisen kerran perustehtävässään edullisen asuntojen tuottamisessa opiskelijoille.
     Ylen tietojen mukaa mukaan säätiö  rakentaa vastoin säädöksiä kovan rahan taloja ja sijoittaa tuotantonsa rahoittamiseksi keräämiään varoja erittäin riskialttiisti, mitä alan ammattilaisetkin ihmettelevät. Säätiön yhteyteen on perustettu erikoinen kiinteistösijoitusyhtiö markkinoimaan ja välittämään asunoja. Kummankin johtotehtävissä häärivät pitkäaikaiset keskustavaikuttajat Aki Haro ja Pentti Nousiainen.

     Lienee turhaa mainita, että säätiö saa valtion rahoitusta ja takuitta lainoilleen, jolloin riskisijoitustoiminta saa luonnollisen selityksen isäpapan toimiessa takuumiehenä.
     Sekin on turhaa tuoda esiin, että asuntojen vuokrat ovat markkinahintaisia, vaikka koko yleishyödyllisen asuntotuotannon piti alun perin tarjota edullisia asuntoja. Tämä oli ykköstavoite. Nyt tämä tavoite on ajat sitten hylätty, mitä ihmeellisempien poliittis-hallinnollisten suhmurointien seurauksena ARA:n poliittisen virkamiesjohdon vain räpytellessä silmiään.
     Tämä cace on vain yksi lenkki asuntokustannusten jatkuvasta noususta ja siinä, miten julkisyhteisöjen yleishyödyllinen asuntotuotanto on muuttunut vitsiksi. Se on myös yksi lenkki siinä, miten puolueet junailevat verovaroja taustaryhmilleen, Nuorisosäätiön tapauksessa 100 miljoonia euroja kiinteistöihin,  korruptiolle alttiissa toimintaympäristössä. Mikä pahinta se on kouluesimerkki piilopuoluerahoituksesta, jossa puolueet oman etunsa nimissä ummistavat silmänsä. Laillisuusvalvojat ovat tämän tehneet jo ajat sitten.
     Tuntuu edes naiivilta mainita, että isännättömällä rahalla on vaikeaa saada aikaan lainsäädännössä osoitettuja yhteiskunnallisia tuloksia , mutta se rtaha erittäin kärkäs menemään väärin taskuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti