Sivut

perjantai 5. elokuuta 2016

1983. Vanhan valtaus ja maisterin paperit

     Mennessäni hakemaan loppumerkintää Porthanin kuudennen kerroksen matematiikan laitokselta jouduin käyttämään portaita, koska hissit eivät toimineet: opiskelijat olivat vallanneet kitaroineen talon aulan, ruokalan portaat ja hissien edustat

Saisin vihdoin filosofian kandidaatin suoritetuksi, kunhan löytäisin miehen, joka sellaisen todistuksen minulle antaisi.
     Dekaani istui huoneessaan pelokkaan näköisenä kysyen, miltä portaikossa näytti. Kertoessani siellä istuvan kitaransoittajia hän räpytteli hermostuneesti silmiään ja kokosi työpöytänsä papereita kasaksi eteensä. Hän selasi pitkään epäileväisesti opintokirjaani.
     Hän kaipaisi merkintää cumlauden suorittamisesta, ja vähän kiihtyneenä kysyi, missä se on. Kun vähän töksähtäen ilmoitin, ettei missään, hän veti huulensa viivaksi. Kerroin ennekuin mies ehtisi enemmän suuttua, ettei sitä tarvinnut, jos on suorittanut neljä aproa ja matematiikasta laudaturin. Hän istui hetken epäluusoisena, mutta jo vähän leppyneenä virkkoi, että näin se taitaa olla. Tämän jälkeen mies alkoi etsiä opintokirjastani viittä vaadittavaa erikoiskurssia eikä löytänyt kuin neljä. Kun lopuksi uskalsin huomatta, että viides kurssi on matematiikan historia, hän tuhahti ja iski filosofian kandidaatin leiman.
     Edellisenä iltana istuskellessani manalaporukan kanssa joku oli kertonut, että meneillään oli jonkinlainen Vanhan valtaus. Kukaan ei siihen erikoisemmin reagoinut kuitenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti