Sivut

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

2030. Ruotsinkielinen Pohjanmaa kammoaa kunnallisia terveyskeskuksia

     Terveydenhoito on bisnestä. Tämä tuli selväksi eilisessä Yle Fem Spotlihgtissä, etenkin Pietarsaaren kaupunginjohtajan suulla.
     Ohjelmassa kuitenkin eräiden kuntien edustajat kyseenalaistivat yhtiömuodon, koska tietojen luovuttaminen yhtiön ulkopuolisten käyttöön on välttämätöntä toiminnan läpinäkyvyyden turvaamiseksi.
     Kokonaisuuden kannalta on tärkeää saada tietoja, miten ja millä perusteilla eri terveysosakeyhtiöt antavat lähetteitä erikois- ja/tai vaativaan hoitoon. Yhtiöittämiseen varauksellisesti suhtautuvien mielestä on myös pystyttävä valvomaan, suosivatko lähetteiden antajat ketjuun kuuluvia yhtiöitä.
     Avoimuutta edellyttää myös ennen paljon puhutun integraatio ja sen seuranta. Nyt ei kukaan puhu enää niin ennen tärkeästä integraatiosta mitään.
     Osakeyhtiöittämistä kannattavat torjuvat kritiikin. Heidän mukaan avoimuus voidaan turvata sopimuksilla, yhteydenpidolla, tietojen vaihdolla ja kommunikaatiolla. Nämä perustelut eivät päde, sillä osakeyhtiölaki jyrää alleen kaikki pehmeämmät keinot ja näin liikesalaisuudet säilyvät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti