Tunnettuja tosiasioita ovat, että maapallon väkiluku on 7,2 miljardia ja ennuste vuodelle 2045 on noin 10 miljardia ihmistä. Nyt on noin miljardi aliravittua ihmistä. Niistä vuodessa kuolee nälkään noin 30 miljoona. Tämä on yhtä paljona, kuin toisessa maailman sodassa oli kaatuneita.
Edelleen on tunnettua, että maapallon viljelykelpoisen maan pinta-ala kutistuu jatkuvasti ja puhtaasta vedestä tulee taistelujen kohde.
Nälkäisten luurankomaisten lasten kuvat televisiossa evät enää hätkäytä ketään.
Ennen valistusaikaa oli luonnollista, että nautintoja haettiin jokaiselta elämän alueelta, kaikkialta mistä niitä suinkin oli mahdollista saada. Myös niin sanotusta nautinnollisen hyvästä ruoasta, ahmien ja oksentaen.
Nyt kun on ihmismoraali on kehittynyt niin pitkälle, että hevosillekin syötetään vällyjen alle värikkäitä naksuja, odottaisi myös suhtautumisen nälkäisten ihmisten ravitsemiseen kiinnitettävän huomiota vähintäänkin yhtä paljon kuin lemmikkien ruokintaan. Olisi myös kohtuullista, että ihmiset suhtautuisivat kunnioittavasti ruokaan, leipää ovat leivän murutkin.
Sen sijaan tässä nälkäisyyden maailmalaajuisessa piinassa hyvin voivien ihmisten nautinto kohdistuu suuressa määrin kulinarismiin. Sitä ruokitaan kaiken laisilla kokkiohjelmilla ja ruoka-annosten blogikuvilla.
Herää kysymys, miksi ihmiset syntykuntansa alussa söivät. Elääkseen, pysyäkseen hengissä. Meillä on samat geenit kuin silloin. Kulinarismi ei kuuluu ihmisperimään. Nyt maapallolla on puolitoista miljardia ylipainoista ihmistä. Se on opitun tavan seuraus, moraalikato. Kulinarismi ja sen markkinointi sopivat huonosti levitettäviksi koko median voimin kaikkialle köyhään maailmaan. Television joka päiväiset kokkiohjelmat ovat yksi räikeä karnevalistinen vastakohta jokapäiväisen leivän hankinnalle.
Näiden ohjelmien tulisi tulevaisuudessa kehittyä vastaamaan maailman muutosta.
Edelleen on tunnettua, että maapallon viljelykelpoisen maan pinta-ala kutistuu jatkuvasti ja puhtaasta vedestä tulee taistelujen kohde.
Nälkäisten luurankomaisten lasten kuvat televisiossa evät enää hätkäytä ketään.
Ennen valistusaikaa oli luonnollista, että nautintoja haettiin jokaiselta elämän alueelta, kaikkialta mistä niitä suinkin oli mahdollista saada. Myös niin sanotusta nautinnollisen hyvästä ruoasta, ahmien ja oksentaen.
Nyt kun on ihmismoraali on kehittynyt niin pitkälle, että hevosillekin syötetään vällyjen alle värikkäitä naksuja, odottaisi myös suhtautumisen nälkäisten ihmisten ravitsemiseen kiinnitettävän huomiota vähintäänkin yhtä paljon kuin lemmikkien ruokintaan. Olisi myös kohtuullista, että ihmiset suhtautuisivat kunnioittavasti ruokaan, leipää ovat leivän murutkin.
Sen sijaan tässä nälkäisyyden maailmalaajuisessa piinassa hyvin voivien ihmisten nautinto kohdistuu suuressa määrin kulinarismiin. Sitä ruokitaan kaiken laisilla kokkiohjelmilla ja ruoka-annosten blogikuvilla.
Herää kysymys, miksi ihmiset syntykuntansa alussa söivät. Elääkseen, pysyäkseen hengissä. Meillä on samat geenit kuin silloin. Kulinarismi ei kuuluu ihmisperimään. Nyt maapallolla on puolitoista miljardia ylipainoista ihmistä. Se on opitun tavan seuraus, moraalikato. Kulinarismi ja sen markkinointi sopivat huonosti levitettäviksi koko median voimin kaikkialle köyhään maailmaan. Television joka päiväiset kokkiohjelmat ovat yksi räikeä karnevalistinen vastakohta jokapäiväisen leivän hankinnalle.
Näiden ohjelmien tulisi tulevaisuudessa kehittyä vastaamaan maailman muutosta.
Kommentit
Lähetä kommentti