Sivut

torstai 15. joulukuuta 2016

2037. Eduskuntakyselyn kamala alku

     Asia koski tulevaa kehysriihtä ja hallituksen aikomusta pitää se kuntavaalien jälkeen. Kysymyksen esitti Sanna Marin. Hän toi entisen budjettipäällikkö Virtasen käsityksen, ettei leikkauksia voi siirtää aina vaalien yli. Tähän Soini, että alivaltiosihteeri Hetemäki on toista mieltä.  Marinin  tivatessa opiskelijoiden mahdollisia lisäleikkauksista, Soini veti valmiin listan taskustaan, jossa luetteli, miten vähäosaisia on autettu.
     Arvotettu Kalli otti kaikkein kokonaisvaltaisimman näkökulman todetessaan, että nyt kun talous on lähtenyt kasvuun, ei kannata horjuttaa vakautta aikataulukysymyksillä. Kokoomuksen Kalle Jokinen jatkoi aikataulukysymyksestä vetäen esille SDP:n kolmen vuoden takaisen leikkauslistan. Heinäluoman ihmettelyyn pääministerin 1,2 miljardin €:n leikkaustavoitteeseen, Soini vakuutti hallituksen seisovan yhtenä hallitusohjelman takana, ja kiisti leikkaukset. Terhon mielikuvitus lensi kuin leivon siipi hallituksen veron kevennyksiin ja illuusion siitä, että kuntavaaleilla ja kehysriihen ajankohdalla ei mitään tekemistä keskenään.
     Jänkääminen huipentui siihen, kun Harakka luki budjettipäällikkö Mäkisen tekstiä, että kehysriihi voidaan pitää ennen kuntavaaleja.
     Kyselytunti on arvokas edustuksellisen demokratian avoimuudelle ja siellä on kansalaisen mahdollisuus saada käsitys, miten asioita hoidetaan ja mitä tärkeää ollaan päättämässä. Nyt räikeä poliittinen peli leikkausten lykkäämisestä kuntavaalien yli jätti ikävän maun suuhun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti