Sivut

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

2022. Trumpin kannattajien sielunelämä

     Olisi liian yksioikoista sanoa Trumpin kannatuksen perustuvan siihen osaan kansaa, joka vielä uskoo Yhdysvaltojen kutsumuskohtaloon. Tämä hurmoshenkinen iskusana kuuluu samaan sarjaan kuin Washingtonin hallintotalon taulu: Menkää ja valloittakaa länsi. Myöhemmin siihen joku irvailija saattaa lisätä "ja muu maailma".
     Joka tapauksessa Trumpin kannattajat kokevat, että heidät on unohdettu, värilliset uhkaavat vasemmalla ja eliitti oikealla ja hyvä tuloinen keskiluokka tuijottaa ivaillen aidan takaa. Valkoinen keski-ikäinen kannattaja on rimpuillut elämänsä ja heikosti työllistettävyytensä kanssa jo vuosia samalla kun vaatimaton koulutus nakertaa itseluottamusta. Hänen perheensä ja lähipiirinsä komppaavat tätä miestä.
     Mies näkee rikollisuutta päivittäin kaduilla ja pikku taajamissa, mutta mies ei näyttä pelkoaan. Niinpä hänellä on aseita ja hän kuluu kansalliseen kivääriliittoon, jonka jäsenet ampuvat sormi liipamisella itsepuolustukseksi. Hän ei ole käynyt milloinkaan ulkomailla pitäen itsestään selvänä maa kutsumuskohtaloa maailman hallitsemisessa. Hän ei tiedä. missä Eurooppa on.
     Hilary Clintonista hän tietää vain, että tätä on vihattava. Obama on hänelle vastemielinen valkoisen miehen oikeudella. Obamacaren kariutumiseen hän on tyytyväinen ymmärtämättä, että se olisi paikannut häneltä puuttuvaa sairasvakuutusta. Kiinaa hän pelkää ydinasemaana, mutta Venäjää ei, koska Trump arvostaa Putinia.
     Vaalien alla hänen on vain tyydyttävä siihen, että  hän on pienoiskoossa oleva räyhäävä ja hampaitaan kolisutteleva  Trump.  Mutta vaalien jälkeen hän on edelleen mies vailla tulevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti