Sivut

perjantai 7. heinäkuuta 2017

2087. Putin, Trump, May ja Sipilä samassa pöydässä

     Putin, Trump, May ja Sipilä kokoontuivat sivupöydässä Hampurissa ennen G20 pääasioiden käsittelyä. Sipilän läsnäoloa aluksi muut kotvan hämmästelivät.
     Kyse oli Afrikan maista tulevien laittomien maahanmuuttajien jatkokäsittely Italiassa. Sipilä myönsi hiljaisesti, että jatkokäsittelystä puhuminen tässä yhteydessä oli epähumaania ja se muistutti Kempeleellä ja vähän muuallakin karjan viemistä paremmille laitumille ikuisen vihreän ääreen.

    Trump pauhasi, että hän voi antaa konsulttineuvoja, olihan hän itse nujertanut muutama viikko aiemmin twitterillä valtavan CNN:n.
     May epäli. –Sehän oli vain televisiokanava eikä mikään arvaamaton ihmismassa. - Se vaatii ennen kaikkea lisärahaotusta, johon Britannia ei missään tilanteessa osallistu aavistellen Trumpin kysymystä Gibraltarin käyttämisestä ihanteellisena kotouttamispaikkana. Niinpä varmuuden vuoksi May jatkoi.
     - Me höykytettiin aikoinaan toisella puolen maapalloa sijaitsevaa Argentiinaan valtaamaan Falkland takaisin briteille, vaikka sitä hallitsi sitkeä sotilasjuntta ja vallattava alue oli kalliorinteinen saari.  – Onneksi meillä on varastossa toisen maailmansadon jäljiltä viisi biljoona teepakkausta, jotka motivoivat joukkojamme saarelle hyökkäämistä ja motivoivat tarpeen mukaan vieläkin. Falkland ei sovi missään nimessä Italian tapaukseen.
     Putin oli katsellut vain pöytää, mutta lausahti Sipilän vaiettua. - Meillä venäläisillä ei ole maahanmuutto-ongelmia.  - Jos jokin onnistuu luvatta livahtamaan maahamme, kaikki pakolaiset sijoittuvat omiin lokeroihinsa. –Ei sitä kadulla huomaa kukaan.
     Sipilä oli vain kuunnellut mitäänsanomaton ilme kasvoillaan. Mutta yhtäkkiä yltyi puhumaan. -Tämä meidän palaveri on, sanoisinko takapuolesta, koska Italian ja Saksan edustajat puuttuvat. –Mutta sanon yhden asian painokkaasti. Se ratkaisee koko ongelman, olkoon  tai olkoon olematta täällä kukaan asianosaista. -Meidän valtiovarainministeriö on kehittänyt laitteen, jolla kymmenen vuoden itämiskauden jälkeen syntyy laillista rahaa tyhjästä miljardeja euroja. – Ensimmäiset rahat kolme miljardia euroa ovat itämässä ja ne saadaan vuonna 2029.
     Muut puhkesivat hämmennyksen valtaan. Vain Putin hymyili hillitysti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti