Näin kirjoitti Suvi Ahola HS:n Merkintöjä kolumnissaan. Toteamus on realisoitunut esimerkiksi siinä, että työporukka menee kerran viikossa syömään lounastaan hyvästä ruuasta tunnettuun ravintolaan tai peräti siihen, että kohteeksi valitaan Michel ravintola. Sitä tuskin kannattaa kiistää, etteikö maukas ruoka ole jopa ravitsevaa ja terveellistä, muttei aina kohtuu hintaista.
On kuitenkin
paljon ihmisiä, jotka suhtautuvat kriittisesti tähti ruokiin tai eivät ainakaan
anna paljon painoarvoa tähti ravintoloille. Heiltä puuttuu Aholan mainitsema
suuri onni samoin, kuin makuaistinsa syystä tai toisesta menettäneiltä, joita
Suomessa on noin 700.000. Gastronomiaa ei olekaan terveellistä markkinoida nälänhädästä
karsivien maiden kansalaisille tai makuaistinsa menettäneille.
Jos kansalaisen
hyveisiin kuuluu kohtuullisuus ainakin joissain asioissa, sen pitäisi kuulua
ruokailussa. Michel annoksia syödessään olisi hyvä pitää mielessään noin
miljoonan ihmisen nälkäkurjuus. Tuntuu surulliselta ja jopa naurettvalta lappaa haarukalla ja
veitsellä lusikalla ravitun possun kylkeä tähdet Michel silmissä.
Kommentit
Lähetä kommentti