Siirry pääsisältöön


2135. Suomi ajautuu sisäpoliittisesti ja taloudellisesti vaaralliseen tilanteeseen

     Sote uudistuksesta tulee päivä päivältä enemmän esille sen heikkouksia osoittavia seikkoja. Viimeksi asiaintuntijoiden lausunnot kahden miljardin säästön kääntymisestä kahden miljardin euron vuosittaisiksi menoiksi on paha isku soten suunnitelluille säästöille.
     Päivän HS:ssä asiaan tarttui professori Jussi Huttunen (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005455978.html), joka totesi  kustannusten nousun syyksi mm. maksullisen perushoidon ja erikoishoidon lisääntymisen nykytilanteeseen verrattuna. Menolisäys saattaa nousta neljä miljardia euroa suunnitellusta. Kaiken tämä päälle tulevat peruslakivaliokunnan mahdollisesti esittämät uudet kannanotot. Kaikesta huolimatta Kokoomus ei anne periksi valinnan vapaudessa, ei ainakaan ennen, kuin se vuosia kestäneen epämääräisen välitilan aikana ehtii hankkia markkinaosuuksia yksityisille terveysalan yrityksille, mikä näyttää onnistuvan.
     Toinen merkittävä yhä enemmän julkisuutta saanut sotekritiikki on, miksi tällainen myllerrys, vaikka terveydenhoitojärjestelmämme kuuluu maailman kärkikaartiin. Olisi parannettu vain terveyskeskusten toimintaa. Kun poliittiset intohimot ajavat maan kriisiin, puolueiden suhteellisuuden taju näyttää häviävän.
     Maakuntahuudistus on Keskustalle vielä suurempi kysymys kuin valinnan vapaus Kokoomukselle. Se ei saa kaatua.
     Sinisillä ei ole muuta sanan sijaa, kuin toimia äänettöminä (ei järjettöminä) yhtiömiehinä kuten loikkarien pitääkin.
     Niinpä poliittisesti tilanne on hämmentävä ja taloudellisesti kaaosmainen, sillä hallitus ei voi kaatua, koska hallitusta ei voida saada ilman vaaleja, mihin Keskusta ei lähde varmana häviäjänä ja SDP yleispoliittisista syistä. Siniset suostuvat mihin vain, kunhan hallitus pysyy pystyssä, sillä sen ministereiden urilla on hyvin hutera tulevaisuuden näkymä. Tämä saa puolustusministeri Jussi Niinistön ajamaan hurjia temppuja hallinnonalallaan kuten suursotaharjoitukset USA:n ja kumppaneiden kanssa ilman poliittista vastuuta, koska sitä ei tulla kysymään 2019 kevään jälkeen. Utuinen tulevaisuus koskee kaikkia Sinisten ministereitä. Kokoomuskaan ei uskalla lähteä hajoavan hallituksen tielle SDP kieltäytyessä uusista vaaleista, jolloin uusi hallitus eduskunnan nykyisellä kannatuspohjalla on riksi kummallekin suurhankkeelle.
     Laanisen tulo Sipilän esikuntaan kertoa, että Keskustassa mietitään kuumeisesti, mitä presidentinvaalien jälkeen tehdään. Sipilä on keittänyt keitoksen, josta ei tiedä onko se maukas vai pilaantumaan päin. Vaikka se olisi kuinka myrkyllinen, kokkimestari ei uskalla kaataa pataa, vaan hän laimentaa keitoksen kurkusta alas meneväksi luottaen siihen, että jälkiseurauksilla on piristävä vaikutus. Tämä saattaa tarkoittaa Sipilän syrjäyttämistä puheenjohtajan paikaltaan presidentin vaalien jälkeen.
  






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *