Sivut

keskiviikko 2. elokuuta 2017

2092. EU:n ja Turkin välinen absurdi pakolaissopimus

     Turkin tilanne vain pahenee vallankaappausyrityksen jälkipuhdistuksissa ja Erdoganin hamutessa yhä enemmän valtaa. Vapaata lehdistöä ei käytännössä ole. Toisin ajattelijoita painostetaan entistä enemmän ja  valtion median sensuuria kiristetään äärimmilleen tavallisen kansalaissenkin joutuessa yhä tiiviimmin salaisen poliisin silmällä pidon alle. On mahdollista, että Turkki ajautuu nopeastikin uudelleen eri voimatahojen väkivaltaiseen välienselvittelyyn.
      Paheneva Turkin  tilanne sekä EU:n ja Turkin lahjusta muistuttava sopimus Kreikkaan tulleiden pakolaisten palauttamista Turkkiin ja sieltä osan tuominen jollain ihmeen keinolla EU-maihin, ovat absurdeja. Turkki saisi palveluksistaan rahaa, viisumivapauden ja mahdollisesti EU-jäsenyyden, joka nykytilanteessa on mahdoton ajatus.
     Syyrian ja Irakin pakolaistilanteen jatkuvasti vain pahetessa Azerbaidzanin ja Venäjän aktiivisuuden takia, EU:n ja Turkin välinen sopimus on jatkuvasti vaarassa kaatua. Muiden pakolaisreittien kavetessa jäljelle ei jää enää kuin Välimeri Eurooppaan.
     Ennen pitkään EU joutuu hyväksymään kuljetukset Välimeren yli ja itse osallistumaan niihin. Samassa yhteydessä EU:n on perustettava todella toimivat keräilyleirit (hotspotit), joista pakolaiset kuljetaan kiintiöpakolaisina kuhunkin EU-maahan.
     Vaikka EU:ta nyt kuinka työllistää brexitin käsittely, sen on välittömästi alettava panostamaan toimiviin konsepteihin, joilla Välimeren yli tulevat miljooniin kohoavat pakolaisvirrat voidaan hallita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti