Sivut

tiistai 27. kesäkuuta 2017

2083. TEM:n Gustafsson ylireagoi somaliavustuksissa

      Päivän HS:n mukaan http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005269047.html ministeri Lindströmin erityisavustaja Puiston puuttuminen avustustenjakoon ” olisi saattanut johtaa jopa samanlaiseen irtisanoutumisilmiöön johtavien virkamiesten keskuudessa kuin on nähty nyt Donald Trumpin aikana Yhdysvalloissa”. Kyse oli kyse oli somalijärjestöjen kotouttamisavustusten poistamisesta, jolle oli ministerin tuki.
     Gustafsson perustelee palaamista takaisin virkamiesesitykseen sillä, että virkamiehet ovat sitoutuneet puolustamaan länsimaisia arvoja, eritoten ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa.
     Tämä on melkoista hurskastelua muutaman kymppitonnin rahoilla, kun saman aikaisesti virkamiehet valmistelevat lakeja, joilla kehitysapua leikataan ja suomalaisten sosiaaliturvan tasa-arvoa loukataan ja kun osa mm yritystuista jaettaan vuosi vuodelta poliittisen perustein.
     Virkamieskunnan moraalin vetäminen tähän soppaan mukaan on törkeää, sillä viime kädessä ministeriössä virkamiehen on pakko tehdä, mitä ministeri sanoo, kunhan hän ei syyllisty lainvastaiseen toimintaan. Jos marssit tänä aikana ministeriöstä ulos moraalisyistä, työpaikan löytämien voi olla haastavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti