Sivut

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

2041. Elisen Yle a-studion Sipilän jääviyskäsittely oli limbo

     Vetäjänä oli terhakka Kirsi Heikel  ja haastateltavana tietokirjailija Uimonen, entinen julkisensanan neuvoston puheenjohtaja. Hän on myös laatinut Sipilästä kirjan.
     Heti aluksi tehtiin haastattelu läpinäkyväksi toimittaja Kirsi Heikelin kehottaessa Uimosta kertomaan suhteensa Sipilään. - Ei mitään ihmeellistä, olen tuntenut kyllä Sipilän vuosikymmenien ajan mm Kaleva lehden toimittaja kaudeltani ja silloin tällöin on törmätty, mutta muuten ei mitään erikoista.
     Enennen niin pidättyvä tv-esiintyjä Uimonen puhui nyt yllättäen kuin papupata Sipilän puolesta toimittaja to9mittajan vieressä ihastellen pulputtavaa Uimosta.

Uimonen vei keskustelua melkein miten tahtoi. – Ajatelkaa nyt jos Sipilä olisi pudottanut listalta Chempol Oy:n pois ja jatkoi. - Bioenergiahan kuuluu kärkihankkeisiin ja Sipilä puhui bioenergiasta vain yleisellä tasolla, ei minkään yrityksen puolesta.
     Toimittaja ei tähän mitenkään tuonut esiin, että valtioneuvosto päättää, mitkä yritykset kuuluvat yritysdelegaatioon eikä sitä, että Sipilä ei tyytynyt puhumaan yleisellä tasolla, vaan asiasta aivan erityisesti Intian pääministerin kanssa 13.1 (IL).
     Miten Uimosen raahaamista tilaisuuteen Yle voi perustella. Uimonen ei ole jääviysasiantuntija eikä häntä siksi tee kirjan tekemin Sipilästä ja moni kymmen vuotinen tuttavuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti