Sivut

perjantai 14. lokakuuta 2016

2031. SOS-hallitus hyötyy luokkaerojen kasvattamisestaan

      Kun poliitikot kertovat tehneensä motivoivia tulonjako- ja veroratkaisuja, kannatta olla varuillaan. Pitää ottaa selville, mitä he sillä tarkoittavat. Toinen vaaranpaikka, kun kuulee isänmaa etu poliitikon suusta. Kun poliitikkojen puheista tavalliselle kansalaiselle todelliset tarkoitusperät alkavat selvitä, hänen itsehillintänsä punnitaan jokaisen sanan jälkeen.
     Sipilän vangitseva voima strategisen hallitusohjelman laadinnassa kesti kuukauden päivät. Vain yhtenä torstaina levottomuus piirsi vähän syvempiä vakoja Sipilän leukaperiin. Rypyt oikenivat viikon vaiheessa. – Ikäviä päätöksiä tehty. Ne koskettavat kaikkia suomalaisia.
     Mitä pidemmälle asiat etenevät, sitä vakuuttuneimmiksi äänestäjät tulevat siitä, että he olevat vain tavallisia ihmisiä, joita kohdellaan massana. Ja massan elintason nostaminen on mahdotonta, koska SOS-hallitus katsoo sen tulevan liian kalliiksi. Niinpä tukia annetaan massa harvemmille kaverikapitalisteille ja omille eturyhmille. Tämä on kuin lannoituksen heittämistä omien porukoiden innoittamiselle (SOS)  ja sitä kautta kannatussukupolvien haarautumiselle ja laajenemiselle, ja mitä parasta: tällöin mitä enemmän luokkaerot kasvat, sitä helpompi niitä on kasvattaa lisää ja sitä vankempaa SOS-hallituksen kannatus on.
     On selvinnyt se tosi asia että, kun etuuksia leikataan, ne koskettavat vähävaraisia, ei siis hyväosaisia. Heille leikkauksista ei koidu mitään sanottava vaivaa. Kerrataan. Hoitokodeissa asuvilta vanhuksilta ja köyhiltä lapsiperheiltä leikataan 10 prosenttia. Kansaneläkkeen indeksi jäädytetään, lääkkeiden omavastuuraaja nostetaan ja taksimatoja rajoitetaan sekä terveyskeskusmaksuja nostetaan. Työttömyysturvaa, opintotukea ja korkojen vähennysoikeutta leikataan. Hoitoryhmiä suurennetaan, jne. Sen sijaan yrittäjät saavat viiden prosentin veroalennuksen ja perintöveroa leikattaneen. Kyseenalaisia yritystukia keksitään lisää ja vanhoja korotetaan sekä veronmaksajien vastuita yksityistä investoinneista kohotetaan 30 miljardiin euroon. Koeaikoja pidennetään ja uuden henkilön palkkaamista joustavoitetaan. Maanviljelijöiltä ei karista mitään. Päinvastoin biotaloutta kehitetään hölyn pölyä tuotteistamalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti