Sivut

perjantai 16. syyskuuta 2016

2020. Min Berner ja KRP


     Min Bernerin tapauksen yksityiskohtien vähitellen tulessa julkisuuteen (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/anne-berner-on-vaarassa-ajautua-poliittiseen-umpikujaan-deloitte-on-liikenneministerin-greenpeace/) pinnan alta paljastuu tyypillisiä seikkoja tämän kaltaiselle kähminnälle: riippuvuussuhteita, kiitollisuuden velkaa, lähipiirin suojelua, oman edun varjelua, jne.
     Ollessani VM:n osaston B päällikkö talouspäällikkö esitteli minulle asiantuntijan B erottamista, koska tämän vuositulot olivat kaksinkertaiset palkasta ilman sivutoimilupaa . Asia oli ollut monta vuotta laajasti tiedossa kenkään puutumatta siihen.  Erotin henkilön, koska muuta mahdollisuutta ei ollut.
     Myöhemmin jätettyäni osastopäällikkyyden ja aloittaessani vanhassa virassa ihmeellisyydet alkoivat B:n ollessa hyvin verkottunut ja vaikutusvaltainen. VM ilmoitti, että olen varastanut siltä tietokoneen ja muuta tavaraa. Heti perään VTV ilmoitti kanteluun perustuen, että minut erotetaan virastani, koska olin konsultoinut PRH:ta sivutoimiluvatta. Taustalla asiaa ajoivat virkaansa palanut osaston A päällikkö ja toinen aiemmin päällikkyyttä hoitanut henkilö. Molempien tehtävä olisi ollut erottaa B.
     Kun potkuni oli sinetöity korkealla tasolla, menin viimeisenä päivänä nykyisen talouspäällikköni luo ja esitin diaarilistoja, josta ilmeni: ruuhkasta huolimaata kaupparekisterissä yritys voi mennä saman päivänä rekisterin, kun se on jättänyt ilmoituksen. Sanon vieväni listat KRP:in.  Saman päivänä VTV:stä soitettiin.  Kohdallani oli tapahtunut väärinkäsitys.
     Tapaukseni ei ole analoginen Bernerin jupakan kanssa, mutta sisältää samantyyppistä juonittelua, silmien ummistamista ja hyväveliverkoston toimintaa ja painostusta. En ole ylpeä listojen esittämisestä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti