Sivut

tiistai 6. syyskuuta 2016

2014. Suomen talouden lääkkeet kuin tango Liljan Kukka     Suomen talouden lääkkeet kuin tango Lilja Kukka
      Suomen talouden lääkkeet on kuin Toivo Kärjen sävellys Lilja Kukka. Kun illalla laivoilla se soi, kanssa ei tiedä, onko se tango vai marssi, mutta illan loputtua ei tapahdu mitään järkevää. Aamulla epätietoisuus kasvaa ja se jää kalvamaan.
     Vajaa kymmenvuotta sitten kiisteltiin miten 1,8 miljardin euron jakovara käytetään. Kun sitä aikansa jahkailtiin, huomattiin maan alkavan velkaantua huolestuttavasti miljarditolkulla vuodessa. Tämä on katkaistava panemalla julkinen sektorin menot kuriin ja rakenteet kuntoon sekä elvytys täyskieltoon.
     Näin piti luoman 100000 uutta työpaikkaa.
     Kun näin ei tapahtunutkaan, työnantajan työeläkemaksuja leikattiin 800 miljardin eurolla ja yhteisöveroa laskettiin viidellä prosenttiyksiöllä pudotuksella. Kilpailukyvystä ei puhuttu mitään.
     Nyt kun tämä tangon taiga ei toiminutkaan, vaan velkaantuminen ja työpaikat karkasivat, julkisesta sektorista puristettiin juustohöylällä viimeiset löysät pois ja tango pantiin taipumaan palkkamenojen laskemiseen ja ihme kyllä myös elvytykseen, mutta rakenteille ei voitu mitään. Päinvastoin lisää häkkyröitä on tulossa.
     Sama tango soi vain vuodesta toiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti