Sivut

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

2012. Kelan Hyssälä: Suomi on suossa tuki- ja avustusryteikkönsä kanssa

     Suomi on tukiaisten maa, jossa kyse ei ole vain sosiaalituista, vaan tuista, jotka valtapuolueet jakavat omilleen ja kannattajakunnilleen. Tästä on ajanmittaa tullut automaatio.
     EK pitää aivan luonnollisena, että innovaatio- ja yritystukiin käytettään laskutavasta riippuen 2-3 miljardia euroa vuodessa. Puolet tästä summasta ulkopuoliset evaluoijat ovat moneen kertaan todenneet olevan turhaa, kilpailua vääristävää ja avun saajalle vain lahjotus kuin mikä tapansa lottovoitto.
      Maataloudessa kokonaisuudessaan tuki on vähitellen hyväksytty kognitiiviseksi vinoumaksi, jolle kerta kaikkiaan ei nyt voida mitään. Kehysriihessä tuli 50 milj € lisää eikä kognitiivisuus saanut säröäkään.
     AY-liikkeen verottomat jäsenmaksut ja bisnekset ARA- asunnoilla ovat sulautuneet avustusvirtojen yhteiseen uomaan, jonka rannalla poliitikot vain vilkuttavat, kaikki tässä samalla rannalla ollaan.
     Kelan lähtevä pääjohtaja rykäisi, että kuntien sosiaalipuolen taksimatkojen kilpailuttamatta jättämisessä ei ole mitään tolkkua. Bisneksessä pyörii 500 milj €, josta 100 voitaisiin säästä kilpailuttamalla.
     Hyssällä sanoi MTV3:n eilisessä uutisissa, että avustus- ja tukijärjestelmät ovat paisuneet itse itseään ruokkiviksi ryteiköksi, jossa alkuperäinen asukaskaan ei osaa liikkua, koska viidakko mutkistuu ja paisuu jatkuvasti.
     Hän kysyi, eikö  löydy poliitikkoja lyömään ryteikkö alas ja luomaan tulevaisuuden hyvinvointiyhteiskunnan elinkeino- ja sosiaalipolitiikan elementit  uudelle perustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti