Sivut

tiistai 16. elokuuta 2016

1993. Rahapaja korkeimpaan hallinto-oikeuteen

      Rahapajan loppuraportin 300 kappaleen painoksesta jaettiin omat raporttinsa kansanedustajille, Suomen pankin johtajille ja valtiovarainministeriön johtaville virkamiehille sekä valtion talouden tarkastusviraston johdolle. Hallintojohtaja huolehti, että pääsimme käsittelemään loppuraporttia korkeimman hallinto-oikeuden juuri remontoidussa pääistuntosalissa. Kuraattori istui ukkotuomarin paikalla.
     Työryhmän jäsenet keskittyivät puolustajan tehtäväänsä omassa ja opponointiryhmän jäsenet omassa aitiossaan. Saliyleisö muodostui muista seminaarilaista ja paikalle kutsutuista vaikuttajista. Demonstraation seurauksena valtiovarainministeriön valtiosihteeri erotutti rahapajan talouspäällikön. Rahapaja on myöhemmin toteutettu suurelta osin ryhmän esityksen mukaan samoin kun aluepoliittisen työryhmän esitys elinkeinopiirien ja työvoimapiirien yhdistyessä.
     Seminaarin päätyttyä keväällä aloin taas luennoida ja konsultoida virastoissa. Uudenmaan läänin uusiin tiloissa onnistuin kävelemään päin lasiovea. Kuin merkiksi tulevan työn vaikeuksista otsaani nousi ilkeä, verinen kuhmu, jonka syntyperän jätin selittämättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti