Sivut

torstai 21. heinäkuuta 2016

1972. SITRA:n puolueettomuus eilisessä Yle A-studiossa kyseenalainen

     Eilisessä Yle A-studiossa SITR:n yliasiamies Mikko Kosonen puolusti  byrokraattisen sinnikkäästi, kuinka riippumatonta sen toiminta poliittisista intresseistä, vaikka demarit ja ay-liike muuta väittävät. Joka tapauksessa SITRA on tehnyt selvityshankkeita soten yksityistämisen eduista, hallituksen junailemasta kiky-paketin vaatimattomuudesta, työpaikka sopimisen välttämättömyydestä, vaikka se nytkin on mahdollista neljän kuukauden palkattomasta työharjoittelusta ja monista muista aiheista, jotka heikentävät työntekijäosapuolen asemaa.
     Kosonen kiisti tämän väittäen SITRA:n kohtelevan tasapuolisesti työtekijä- ja työnantajaosapuolta. Tuekseen hän kertoi, että SITR:lla olevan poliittisesti tasapuolisesti koottu hallintoneuvosto (pj.  M. Vanhanen), joka päättää neljästä  suuresta yhteiskuntapolitiikan lohkosta, joilla SITRA:n on saatava aikaan tuloksia.
     SiTR:n hallitus puheenjohtajan yliasiamies ja jäseninä ylimpiä ministeriötason virkamiehiä (http://www.sitra.fi/sitra/organisaatio). Yliasiamies valmistelee asiat hallitukselle. Ohjelmassa kuultu Matti Vanhanen kertoi SITRA:n olevan hyvin itsenäinen päättäessään yksittäisistä selvityskohteistaan ja sillä olevan 800 miljoonan pääomapotti. Kosonen painotti, että SITRA:n toimintaketomuksen viimekädessä hyväksyy eduskunta.
     SITRA:n hallintokuvio on täydellisen byrokratian sovellutus yksikköön, jossa käytännön päätöksenteon valta jätetty pääjohtajalle, yliasiamiehelle apurinaan saman oikeistohenkinen hallitus. Oikeistohenkisyys näkyy SITRa:n ylimpien toimihenkilöiden CV:ssä.

Tällaisen byrokratiaohjaukseen, häkkyrään Kosonen vetosi perustellessaan SITR:n puolueettomuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti