Sivut

lauantai 16. heinäkuuta 2016

1965. Helsingin hovioikeuden sopimaton kielenkäyttö syytettyjä ja puolustusta kohtaan

     Helsingin hovioikeuden eräiden henkilöiden sopimaton kielenkäyttö puolustusta kohtaan ja seksuaalinen häirintä ovat nyt hovioikeuden itsensä tutkittavana. Jo10.8.2013 HS:n pääkirjoitussivulla epäiltiin, onko tämän kaltainen tapahtuma sattunut ensimmäisen kertaa ja ,onko sisäisen tutkimuksen riittävä. On mahdollista, että epäasiallista käyttäytymistä on jatkunut jo pitkään, kuten erään käräjäoikeiden tapahtumat osittavat.
     On mahdollista, että Helsingin epäillyssä taataa olla  perää, mutta tutkinta saattaa ontua, sillä oikeushallinnolta puuttuu elin, joka selvittäisi tällaisia tapauksia.

Tapaus ei ole ainutlaatuinen tuomioistuimissa. Viimeksi länsisuomalaisessa käräjäoikeudessa. Vaikka nyt eletään niukkuuden keskellä ja kaiken laisten virastojen perustaminen on vastatuulessa, tulevassa kehysriihessä olisi linjattava tuomioistuinviraston perustamisen mahdollisuutta. (http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat/).
     Se olisi poliisihallituksen tavoin keskusvirasto, joka hoitaa tuomioistuinlaitoksen hallintoasiat irrallaan lainsäädäntövallasta. Se olisi paikka, jonka tilaisuuksissa tuomioistuimet voisivat luontevasti käsitellä kaikenlaisia yhteisiä asioita, kuten tuomioiden yhtenäisyyttä, budjettiraameja, tulostavoitteita, koulutusta, epäkohtia, jne. Henkilöt virastoon saataisiin oikeusministeriöstä ja sen alaisista yksiköistä. Säästöt toiminnan sujuvoittumisen ansiosta olisivat muutama kymmenen miljoonaa euroa vuodessa, kuten lakimiesliiton selvityksestä ilmenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti