Sivut

maanantai 11. heinäkuuta 2016

1958. Suomalaisuus on fiktiivinen käsite

     Sosiologi Anna Rastaksen mukaan suomalaisuutta on vain kieli. Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä on sanonut, että suomalaisuus muuttuu jatkuvasti ja niinpä pitäisikin puhua moni kulttuurillisuuden sijaan monimuotoisesta suomalaisuudesta.
     Heidän mukaansa poliitikot sekä flirttailevat rasismilla ja että käyttävät sitä opportunistisena voimana ajaessaan omia etujaan.
     Rasismi on perimältään pelkoa itseään kohtaan, joka ei uskalla kohdata erilaisuutta vähäänkin oudossa tai yllättävässä tilanteessa. Tällöin rasistille ei jää käteen muuta kuin herjaukset ja loukkaukset.
     Perussuomalaisten jyrkän maahanmuuttovastaisen siiven toiminta on tuomittavaa. Jos se jäisi vain tavaksi erottua eliitistä, se ei olisi niin varallista, mutta joka tapauksessa vastemielistä.
     Maahanmuuton lisääntyminen noudattaa maailman laajuista kaavaa. Väestö kasvaa yhdeksään miljardiin ihmiseen vuonna 2050. Kolmion Välimeri – Meksikon lahti – Australian meri sisällä on käynnissä valtavat lähialueiden laittomat ja kiihtyvät maahanmuuttoprosessit, joiden tuloksena ihmiset suljetaan keksitysleirejä muistuttaviin olosuhteisiin.
    Afrikan väestö kasvaa eniten. Sieltä on tänä vuonna tullut Eurooppaan, lähinnä Kreikan, Serbian ja Italian kautta, noin 3000 tuhatta pakolaista. Mantereelta ei ole muuta pakokohdetta kuin Eurooppa. Afrikan tilanne vain synkkenee, sillä maanosaa vaivaat korruptio ja demokratian vaivaloinen kehittyminen, despotismi, nepotismi ja tuloeron kasvaminen. Pohjimmiltaan kyse on eriarvoisuuden ja osattomuuden kasvamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti