Sivut

perjantai 1. heinäkuuta 2016

1946. Kukaan ei kehtaa kysyä tieteeltä, miten sillä menee

     Hyvinpä hyvin, sanoisi avaruustiede ja viittaisi uusiin iäisyyksien takaisiin löydöksiinsä. Ainoastaan ja vähän nolosti painovoima panee hanttiin. Ei säieteoria riitä sitä selittämää. Kokeita ei juuri voida tehdä.
     Lääketiede nostaisi esiin henkilökohtaisen parantamisopit, joissa molekyylitasolla itse kukin voi tulevaisuudessa etsiä riskejään ja parantaa tautejaan. Tämän alan innokkaimmilla on jo 48 eri indikaattoria yötä päivää tikittämässä. Tämä siksi että perimän selvittämien tuotti vain valtavan määrän levälleen jäänyttä dataa. Se piti hylätä. Lääketiede kepittää kuitenkin taloustieteen, koska medisiinareilla on käytettävissään halvin ja tehokkain konsti, lumelääke.
     Taloustiede on muutoinkin pahassa jamassa, koska sen perusyksikkö ihminen ei käyttäydykään rationaalisesti. Hänhän hyppi asiasta ja pankista toiseen. Pankit ovat sidoksissa tosiinsa ja USA ja EKP vuoron perään iskevät uutta latia pöytään tuhansien miljardien vauhdilla. On selvää, että järjestelmää järkkyy sisältä käsin eikä ulkopuolisien iskuista. Pahin on kuitenkin bkt-käsite. Se on ikään kuin historian hämyssä jäänyt sattumalta voimaan kuvaamaan kokonaisuutta, josta puuttuu ainakin puolet: henkinen hyvinvointi ja luontotekijät.
      Kaiken lisäksi talousoppineiden tonteille ovat voimakkaasti pyrkimässä henkilökohtaisen lääketieteen tohtorit, joilla on reseptit juuri minun ja sinun vaivoihin. He perustavat yrityksiä tuottamaan pelastusta kullekin yksilöllisesti. USA:ssa tämä on jo valtavirtausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti