Siirry pääsisältöön


1857. Politiikkakamina käy kuumana

Politiikkakamina käy kuuman kuin sulaton kita. Poliitikkojen ja asiantuntijoiden loitsut sinkoivat ilmaan mustina kekäleinä. Nordea pitää Suomea toivottamana tapauksena ja samassa yhteydessä Paavo Lipponen syyttää pankkia luottoluokittajiin vaikuttamisesta Suomen luokituksen alentamiseksi, mikä pankin äärilibertaari Aki Kangasharju torjuu yhtä kiivaasti kuin kaikki muutkin ajatusmaailmaansa kelpaamattomat näkökulmat (http://www.hs.fi/paivanlehti/20032016/a1458359880980).



Juha Akkanen esittää pohdintoja herättävässä kolumnissaan (http://www.hs.fi/paivanlehti/20032016/a1458362472549) kysymyksiä, mikä sinne tänne poreileva yhteiskuntasopimus oikeastaan on. Onko se muuta kuin entistä vaikeammin toteutettavissa oleva TUPO?   Hallituspuolueet kelaavat edes takaisin talousreseptejään lupaillen kuin tyhjästä 10 tuhansia uusia työpaikkoja ilman mitään perusteita. Oppositiopuolueet vetävät takataskustaan varjobudjettinsa lupailleen vieläkin enemmän. Liikutaan etiikan rajamailla.



     Suomeen on syntynyt ainutlaatuinen tilanne maan historiassa. Median ansiosta jo puolet kansasta osaa ulkoa talousliturgian sakramentit. Tästä ulkoluvusta ei voi syyttä kansaa, vaan epäilty on väärä talouspolitiikka, johon Saksa pakottaa muut EU-maat elvytettyään ensin itse olan takaa muiden jäädessä lähtökuoppiin. – Ei enää elvytyksiä missään päin EU:ta, komentaa Saksa. Toisen syyllinen on itse taloustiede huterine teoriaperusteine, mistä johtuu, että sillä ei ole muita näkyviä työkaluja kuin maineeltaan kyseenalainen ennustaminen. Taloustieteen ohuita kinttuja ei nyt kuitenkaan ole aikaa murehtia.



     Pitääkö nyt ottaa esille fundamentit? Valtion tehtävänä on viime kädessä turvata kansalaistensa elämä ja vähäosaisille riittävä hyvinvointi ja yhteisöjensä toiminta.



     Kansaedustaja Ihalaisen viimeisimmän lausunnon mukaan maassa on 150 tuhatta pitkäaikaistyötöntä, jotka eivät työllisty olkoon taloustilanne mikä tahansa. Kaiken kaikkeaan maassa on noin miljoona ihmistä päivärajojen ja sosiaalitukien varassa. Saman aikaan nämä tuet ovat eurooppalaisen mittapuun mukaan alakantissa ja niitä hallitus leikkaa edelleen silmää räpäyttämättä. Osattomien kurittamisen huippu on 63000000 euron leikkaamien vammaisilta



Onneksi Suomi on saanut hyvän otteen pakolaiskysymyksensä hoitamisessa. Kiitos tästä lankeaa Ministeri Petteri Orpolle.



     Valtion tehtävän ollessa niin perustavaa laatua ja yksityissektorin kykenemätön luomaan uusia työpaikkoja, ryhtyköön valtio yrittäjäksi. Ensitöikseen se voisi perustaa Suomi-Vanhushoivakoti konsernin. Kaikki hyötyvät: asiakkaat saavat laatupalvelua, tasa-arvo toteutuu, verotulot jäävät Suomeen, työllisyys paranee ja markkinat puhdistuvat.



talous, elvytys, liberalismi, libertaali

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *