Sivut

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

1785. Mitä Borgin raportin ajatuksille kuuluu nyt vuoden vaihtuessa

      Aluksi julkisuuteen ei tullut Borgista muuta tietoa kuin, että hän seurustelee jokin missin kanssa. Tämä tietenkin riitti useimmille suomalaisille, muttei katkerille taloustieteilijöille. Oli selvää alusta alkaen, ettei Borg halunnut alkaa hallita heti näyttämöä, mutta hallinnon yleisen julkisuusperiaatteen mukaisesti jossain vaiheessa siitä olisi pitänyt tulla julkisuuteen enempi kuin on tullut, ei mitään.

     Yleensä konsultti ei tee esityksiä arvottavissa kysymyksissä, mutta Borg on joutunut näin tekemään. Borgin konsultointia on helpottanut se, että arvottamisesta on voitu sopia jo etukäteen työn edellyttäessä arvovalintoja.

     Periaatteessa tiedon lisääminen on aina hyväksi, mutta nyt Stubbin teoissa ja sanoissa ei ole näkynyt merkkiäkään Borgin kannanotoista. Sipilä puhdisti lopullisesti pöydän bårgimaisilta ajatuksilta alkaessaan määräillä ay-kenttää ja torjuessaan diskuteeraamisen.

     Hallitukselle voisi voi tehdä hyvää lukea Borgin raportti läpi, vaikka se olisikin sille ensimmäinen kerta.     

     Hallinnollinen konsultointi on aivan eri asia kuin poliittinen konsultointi. Yhtäkkiä ei tule mieleen tilannetta, jossa näin olisi menetelty viime vuosina. Tahdottiinpa tai ei tällaiseen konsultintiin liittyy lähes aina ulkopoliittisia sävyjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti