Sivut

tiistai 22. joulukuuta 2015

1774. Sipilä käytti ensimmäisenä sanaa pakkolaki - turha syyttää muita

     Mielikuvilla on vangitseva voima. Tämä on saanut kokea sekä Suomen että Ruotsin pääministerit. Molemmat aloittivat työnsä hallituksen johtajina viattomina kansanmiehinä, mutta joutuvat palaamaan totuutensa kanssa kansan pariin töksähtelevinä kiukuttelijoina.

     Sipilän imagon laskua tuskin olisi estänyt hänen kuinka surumielinen tv-pohdintansa tahansa työnsä vaikeudesta, sillä niin tylyä hallituksen kurilinja on ollut pieneläjiä kohtaan.
      Elisen HS:n ja Sipilän käsityksen mukaan media on tehnyt selvää jälkeä hänen kansakunnan hyvää tarkoittavista loikistaan. Ei ole kuulema ollut puhettakaan oikeamielisyydestä median runnoessa pakkolakitermiä ihmisten mieliin Sipilän suureksi harmiksi.

     SSS-kolmikko kyllä ymmärtää suomalaisen media olevan siinä määrin kunniallinen, ettei se kenestäkään ja mistään luo tahallaan hävyttömiä hahmoja. On tunnustettava, että Suomen talouden raiteille punnertamisessa joudutaan tekemään menoleikkauksia ja myös verojen kiristämistä, jotka eivät hevin suosiota lisää.      
      SSS-kolmikon olisi kuitenkin odottanut toimivan nähtyä taitavammin mediassa valitun linjan vaikutelman pehmentämiseksi. He ovat silti jatkuvasti esittäneet mediassa samansuuntaisia ylimielisiä normipoliitikon tasolta nopeasti valtaan päässeiden vaikuttajien maneereita. Yksittäiset maneerit eivät vielä muokkaa julkisuuskuvaa, mutta niiden toistuessa viikosta viikkoon, niiden rapauttava vaikutus on selvä.

     Ulos päin näyttää siltä, että Sipilän uhkaukset yhdistettynä aikataulujen jatkuvaan vesittymiseen, Stubbin pintapuolisuus yhdistettynä harkitun vaihtelevaan puherytmiin ja Soinin tekopäättäväisyys ärsyttävät kansaa. Tämä on ristiriidassa sen kanssa, että hallituksen pitäisi pystyä luomaan kuva kaikkein mukana olosta kansatalouden parantamistoimenpiteissä.
      Sipilän lausunto, että hän antaa perheen kakkosasunnon pakolaisten käyttöön ja ensimmäisenä pakkolakitermin käyttäjänä, eivät auttaneet hallitustyötä.

     Nyt olisi aika hallituksen imagokonsulttien astua esiin luomaan kuvaa, ettei pelkkä kivulias ylpeys pidä hallitusta pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti