Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2015

1724. Kempeleen raiskaus

     Kempeleessä 23.11. tapahtunut 14- vuotiaan tytön inhottava ja täysin tuomittava raiskaus on järkyttävää.  On oikein, että se kuohuttaa ja herättää tunteita ja kansalaiset saavat esittää mielipiteensä. Teon halpamaisuutta ja halveksittavuutta osoittaa se, että joka puolella maailman vankiloita vangit määrävät raiskaajat lusijoiden roskakastiin, jossa turpiin tulee mistä milloinkin eikä suojelijoita ei ole.

     Yleensä käy niin, että kuohuttavan rikoksen sattuessa vaaditaan ankarampia rangaistuksia. Niin tässäkin tilanteessa tapahtuu. Täytyy kuitenkin muistaa, että harvoin tehdään sellaisia rikoksia, joihin lainsäädäntömme ei olisi varautunut. Tämä johtuu siitä, että meilläkin on pitkä kokemuksia kartuttava rikoshistoria kannettavana, mitään uutta ei tapahdu ja Suomessa on viranomaiset, joiden tehtävänä on seurata rikollisuuden kehittymistä ja alainsäädännön ajan tasalla pysymistä (Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti, oikeusministeriö).   


     Uhrin ja omaisten tuskaa vähättelemättä Kempeleen tapaus osui herkkään tilanteeseen maahanmuuton ja Sipilän tarjouksen kannalta ottaa turvapaikan hakijoita Kempeleen kakkosasuntoonsa. Rikoksesta epäillyt ovat todennäköisesti turvapaikan hakijoita. Nämä seikat vaativat hallitukselta erityistoimenpiteitä.

     Sipilä pitikin asiasta neuvottelun sisäministerin ja oikeusministerin kanssa. Siinä päädyttiin siihen, että lainsäädäntömme tässä tapauksessa on kunnossa ja että hakuprosessin aikana rikoksiin syyllistyneet karkotetaan maasta. Tämä on hyvä päätös.

  


    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti