Sivut

torstai 5. marraskuuta 2015

1706. Hallitus hajoamispisteessä - onko sote- alueiden määrä talouden oikaisua tärkeämpi

     Vaikka leikkaukset iskevät kansaan kuin kimeä kirkaisu, tämä ei ole mitään sen hallituskitinän rinnalla, jossa keskusta ajaa maakuntahallintoaan läpi ja puolueelle etuja. Kokoomus vastaa samalla mitalla vängäten yrityksille markkinatilaa harvemmalla soten aluejaolla. Kyse on silkasta valtapyrkimyksistä.

     Sote-kina ja hallituskriisi saavat politiikan todelliset karvat paljastumaan, sillä hallituksen kyky asettaa kansalaisten etu oman puolueen edun edelle, on varsin huonosti kehittynyt. Hallitus jatkaa kurilinjalla viirit liehuen samalla tavalla kuin se louhii kärkireformeilla hyötyjä itselle. Olavi Virta lauloi aikanaan: ”Sä et kyyneltä, vaikka syömmeni nyyhii.” Eipä laulut ole muuttuneet, kun hallituspuolueet ratsastavat  vallanjakoturnajaisiin välittämättä kansan tunnoista.

     Onkin käsittämätöntä, miten viileästi ja silmää räpäyttämättä hallitus toimi pakkoleissa, koulutus-, asumistuki-, lääkekorvausten jne leikkauksissa ja röyhkeästi poliittisessa rahan jakopelissä maataloudelle ja autoilulle. Kyyneletä ei virrannut köyhien puolesta.

     Kun mennään siihen pisteeseen, jossa sote- alueiden määrä on tärkeämpi kuin jopa poliittinen virkanimitys, ollaan poliittisen pelin kasautumispisteessä. Eli jos tunnelma vielä tihenee, fysiikan lakien mukaan höyrystyminen pysähtyy, ellei kattila räjähdä..

     Poliittisessa moraalissa on saavutettu mitta-arvo, joka näyttää, mikä politiikassa perimältään on tärkeintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti