Sivut

tiistai 3. marraskuuta 2015

1704. Trafin esitys katsastuksen korvaamisesta huoltokirjalla on luokaton


     Päivän uutisen mukaa Trafi esitti henkilautojen katsastuksien korvaamista huoltokirjojen tiedoilla, jotka rekisteröitäisiin valtakunnalliseen tietokantaan. Poliisilla olisi pääsy sinne.

     Esitys on irti todellisuudesta herättäen epäilyn, että myös osa viranomaisista politiikojen lisäksi elää omissa maailmoissaan. Tässä tapauksessa tuntuu siltä, että reformaattori on saanut vain utuisen näyn, jonka hän hönkäisee ulos saman tien. Todennäköisesti kyse on kuitenkin vain yhden miehen siivouspartiosta, joka palaa pihapiirinsä korvat luimussa.

     Suomessa on yli kaksi ja puoli miljoona henkilöautoa. Tähän joukkoon mahtuu monenlaista auton omistajaa ja monen ikäistä autoa. Huoltokirjojen tasot vaihtelevat laidasta laitaan, osin niitä ei ole ollenkaan, osin ne virheellisesti täytetty, jopa tarkoituksellisestikin.

     Moni elää olosuhteissa, joissa elämän tapaan kuulu korjata, raplata omaa auto ja tarvittaessa pyytää kaveriapua tai naapurimiehen hitsauspilliä sauman paikkaamiseen. Huoltokirjalla ei ole tällöin väliä, kunhan auto kulkee ja saadaan katsastuksesta läpi.

     Esitys on kärjistäen ilmaistuna puutumista erään kansan osan elämän tapaan. Vain se joka ei ole nähnyt tätä elämää, esittää tällaisia hölmöyksiä.

    Korjaamojen palvelutaso ja –kyky myös vaihtelevat, osa ei tule investoimaan esityksessä tarvittavaan tietojärjestelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti